https_%2F%2Fblogs-images.forbes.com%2Famitchowdhry%2Ffiles%2F2018%2F06%2FiOS-12
V zraku · tehnologija

Apple na svoji letni razvojni konferenci vselej razglasi nekaj novih funkcij, ki bodo v kratkem na voljo lastnikom iPhona in iPada. S čim so javnost navdušili tokrat?

Operacijski sistem iOS 12 bo uporabnikom ponudil orodja, s katerimi bo mogoče nadzirati čas, ki ga preživijo ob brskanju po posameznih aplikacijah in spletnih straneh. Prav tako bo mogoče natančno izvedeti, koliko časa dnevno uporabljate telefon ali tablico. Ob tem ustvarjalci niso pozabili niti na razširjeno resničnost, smeške, FaceTime …

Memoji

Apple je naznanil nove smeške, ki bodo delovali na podoben način kot Snapchatovi Bitmojiji.

Večigralska razširjena resničnost

Izkušnja razširjene resničnosti bo mogoča s hkratnim prikazovanjem enakih virtualnih objektov, kot so denimo roboti in dinozavri, na zaslonih dveh telefonov.

“Ne moti med časom za spanje”

Nova funkcija, ki so jo v izvirniku poimenovali “Do Not Disturb during Bedtime”, bo poskrbela za to, da se boste kakovostno naspali. Ponoči se zaslon vašega telefona namreč ne bo zasvetil.

Skupinski FaceTime

Applova aplikacija, ki omogoča videoklice, bo odslej hkrati lahko povezala kar 32 ljudi.

Hitrejše delovanje

Proizvajalci zagotavljajo, da bo novi operacijski sistem pripomogel k bolj učinkovitem delovanju telefona: iPhone 6 Plus naj bi deloval kar 40 % hitreje.

Orodja za pomoč odvisnim od telefona

Screen Time je novo orodje, ki bo sporočalo informacije o uporabi telefona. Starši bodo lahko nadzirali dejavnost svojih otrok na pametnih telefonih. Prejeli bodo namreč poročilo o aktivnosti, iz katerega bo razvidno, koliko časa njihovi otroci preživijo na družbenih omrežjih, ob igranju igric …

Obvestila

Apple je svojim uporabnikom ponudil možnost, da izberejo, na kateri način želijo prejemati obvestila. Slednja bo mogoče povsem izklopiti ali pa jih preusmeriti v obvestilni center.

Bližnjice

Nova aplikacija bo v sodelovanju z digitalno asistentko Siri poskrbela da bo vaše življenje veliko lažje. Ob tem, ko boste izrekli stavek, kot je “odpravljam se domov”, bo vaš telefon samodejno začel predvajati glasbo in odprl aplikacijo Google Zemljevidi.

shutterstock_665858467 To sta novi funkciji na Instagramu, s katerima se boste znebili nezaželenih objav Microsoft Surface Hub 2 Microsoft Surface Hub 2: kako je videti delovni prostor prihodnosti? SSENSE Exclusive Black Arca Edition Tormenta Cage Headphone Head Piece Pregrešno drage slušalke, ki so hkrati tudi spolni pripomoček ezgif.com-webp-to-jpg (4) Asistent Google namesto tebe opravi klic … in najstrašnejše? Zveni kot pravi človek! · · ·