najlepsajezera slovenija ii
Utrip mesta · destinacija

Že veš, katera so najlepša jezera v Sloveniji? Morda je skrajni čas, da spoznaš še druga jezera, ki niso nujno Bled ali Bohinj!

Če te zanima, katera so najlepša jezera v Sloveniji, beri dalje!

Seveda, Bled in Bohinj sta pri samem vrhu najlepših jezer v Sloveniji, in temu bi težko oporekali. Zato je verjetnost, da ste ju že (večkrat) obiskali, toliko večja! Prav tako ste gotovo že obiskali Cerkniško jezero ali pa Triglavska jezera! Če še niste, vam to močno predlagamo. Njihova slikovitost vas bo pustila odprtih ust. Kaj pa kakšna druga slovenska jezera? Pred vami je uredniški izbor drugih čudovitih jezer v Sloveniji, ki so abosolutno vredna vašega obiska in so tudi odlična ideja za enodnevni izlet! #podpiramslovenskiturizem

Divje jezero

View this post on Instagram

The mysterious karstic lake Divje jezero (Wild lake) nearby Idrija is one of the gems of Slovenia’s natural heritage. The lake is hidden in the rocky hollow and connected to the underground water currents. Divers have reached a depth of 160 m below the surface and not yet found the bottom of the lake. The water from the lake flows into the Idrijca as Slovenia’s shortest river Jezernica (55 m long). #igslovenia #visitslovenia #ifeelslovenia #centralslovenia #geoslo #thisisslovenia #placestovisit #theslovenia #amazing_places #igposocje #idrija #wildlake #divjejezero #naturephotography #natureshooters #nature_perfection #naturelovers #topsloveniaphoto #nature_geography #landscape_shots #ig_europe #ig_nature #ignaturesfinest #yourshotphotographer #bns_nature #earthpix #earthfocus #ig_shotz

A post shared by Nina Lozej (@ninalozej) on

Biser slovenske naravne dediščine vas čaka v bližini mesta Idrija. Je eno najmanjših in najskrivnostnejših jezer pri nas. Leta 1967 je bilo zavarovano kot naravni spomenik in od leta 1972 je urejeno za obisk kot prvi slovenski muzej v naravi. Zaenkrat so ga raziskali do globine 160 metrov, temperatura v njem pa skozi leto niha med 7 in 10°C.
visit-idrija.si

Zelenci

Jezerce Zelenci odkrijete takoj za vasjo Podkoren na južni strani magistralne ceste. Leži na severnem robu Triglavskega narodnega parka, na jugu jih oklepa z gozdom poraščeni Vitranc, na severu pa prav tako poraščene Karavanke. Smaragdno zeleno jezero je dobilo ime po jezerski kredi, ki mu daje značilno modrozeleno barvo. Zelenci pozimi ne zamrznejo, njihova stalna temperatura preko celega leta znaša približno 6°C. Zelenci z okolico so bili leta 1992 razglašeni za naravni rezervat.
kranjska-gora.si

Lovrenška jezera

Lovrenška jezera, tudi Lovrenški biseri, so nedvomno prav to – biser naravnih lepot. Prijetna pohodniška pot na Lovrenška jezera (teh je 20, navečja globna je 1,2 metra) vodi preko Roglinih planj, skozi tihi gozd in nas neskončno nagradi s pogledom na močno zeleno ruševje, skozi katerega kukajo jezerca, v katerih poleti cvetijo beli lokvanji. Lovrenška jezera so največje visoko barje v Sloveniji in eno najpomembnejših v južni Evropi, zato so posebej zavarovani del največjega slovenskega gozdnega rezervata.
rogla-pohorje.si

Krnsko jezero

Obujte planinske čevlje in stopite na pot, kjer vas bo prevzela barvita gorska svežina. Jezero ledeniškega izvora leži pod Krnom (2.244 m), nedaleč stran od Planinskega doma pri Krnskih jezerih (1.385 m), planine Duplje in Dupeljskega jezera in velja za eno najlepših kulis v Julijskih Alpah. Neizmerno lepa narava okrog Krna in Krnskega jezera je bila nekoč priča krvavim dogodkom soške fronte ter temačnemu obdobju Rapalske meje. Na bitke soške fronte opozarjajo ostanki strelskih jarkov, kavern in žičnih ograj.
soca-valley.com

Planšarsko jezero

Jezerce, ki ima obliko srca, so zajezili domačini v spomin na veliko ledeniško jezero, po katerem je kraj dobil ime. Prav gotovo je najbolj privlačna točka v kraju in nekakšen njegov simbol. Sprehodi do Planšarskega jezera iz različnih smeri so najbolj priljubljeni med domačini in turisti, gostišče ob njem pa vam nudi dobro domačo hrano.
jezersko.info

Jezero Jasna

Pred začetkom prvih zavojev ceste na Vršič se ustavite na kratek oddih pri jezeru Jasna. Sestavlja ga dvoje medsebojno povezanih umetnih jezer ob sotočju potokov Velike in Male Pišnice. Kopalce in ostale obiskovalce pri jezeru Jasna pričakujejo pomoli in 6 metrov visoka razgledna ploščad. Okoli Jasne se lahko sprehodite po urejenih poteh, privoščite pa si lahko tudi ribarjenje, saj je Jasna znan ribolovni revir. Seveda je dovoljeno le muharjenje.
kranjska-gora.si

Pivška presihajoča jezera

Sedemnajst slikovitih, različno velikih in različno obstojnih jezer s svojo skrivnostnostjo in nepredvidljivostjo privlačijo ljubitelje narave. Pivška presihajoča jezera nastanejo tam, kjer visoke kraške vode poplavijo večje in manjše depresije in tako nastanejo jezera. Preden se podate na raziskovanje, obiščite Ekomuzej pivških presihajočih jezer, v Slovenski vasi pri Pivki, kjer boste izvedeli kako jezera nastanejo, kako z njimi živijo domačini ter spoznali njihove prebivalce.
pivskajezera.si

Drone-footage-aove-the-hill Surf Lakes: gromozanski bazen v Avstraliji je raj za surferje South Beach, Miami, Florida Gremo na najboljše plaže na svetu virtualno, s temi 360-stopinjskimi posnetki shutterstock_654844426 Od egiptovskih grobnic do samostanov: zdaj lahko egipčanske zgodovinske znamenitosti obiščete virtualno Plavajoča vila Lilypad Socialna distanca s stilom: plavajoča vila Lilypad ·