shutterstock_318707438
Utrip mesta · zdravje & lepota

Staro pravilo pravi, da moramo spiti osem kozarcev vode na dan. A v resnici ima telesna teža vlogo pri določanju količine potrebne tekočine.

Ozaveščanje o hidraciji je že leta pomembno, v poletnem času pa ima vnašanje zadostne količine vode še bolj pomembno vlogo. To verjetno niti ni nenavadno, saj se velikokrat zgodi, da je dneva količina vode, ki so oseba vnese v telo, premajhna.

Registrirana nutricionistka Lauren Minchen pravi, da je količina tekočine, ki jo potrebuje telo določene osebe, odvisna od njene telesne teže. Količina vnesene tekočine med posamezniki torej variira, a dva do štiri litre na dan pa naj bi za odraslo osebo bilo dovolj, da ostane hidrirana.

Po mnenju nutricionistke Amy Shapiro bi morale osebe, ki tehtajo 82 kilogramov, spiti 2,5 litra, osebe, ki tehtajo 68 kilogramov pa 2,2 litra tekočine.

Če radi pozabite na to, da morate piti, imejte ob sebi vedno steklenico z vodo, saj je, kot navajata nutricionistki, pomembno, da vnašate vsaj minimum, če ne morete več kot to.

caju-gomes-500579-unsplash Maska iz lubenice za sijočo kožo Kaj narediti, ko vas opeče meduza in kako se čim prej rešiti bolečine? Kaj narediti, ko vas opeče meduza in kako se čim prej rešiti bolečine? shutterstock_457496236 Krema za sončenje vam ne bo nič pomagala, če tega o njej ne veste shutterstock_518732392 Pogled čez etiketo: vegansko, naravno, organsko, čisto ali iz pravične trgovine? · · ·