Volkswagen Golf GTI TCR Concept
Utrip mesta · mobilno

Volkswagen Golf je eden izmed najbolj popularnih avtomobilov s prisekanim zadkom že vse od leta 1974, ko so ga začeli proizvajati. V tistih časih je bil poznan kot skromen družinski avtomobil. Ti časi so že davno mimo in zdaj je Golf občutno več kot skromen. Dobil je tudi športne različice, najnovejša med njimi pa je prav Golf GTI TCR Concept.

Volkswagen Golf GTI TCR Concept res ni najmočnejši Golf GTI, ta ‘rekord’ še vedno nosi Clubsport S s 306 konjskimi močmi, je pa zato najhitrejši Golf GTI vseh časov. Čeprav nosi oznako TCR, to ne pomeni, da je pripravljen le za dirkališče, temveč gre za cestno povsem zakonit avtomobil. In čeprav pravijo, da je koncept, se serijska proizvodnja Golfa GTI TCR pričakuje že ob koncu letošnjega leta.

Golf GTI TCR ima elektronsko omejeno hitrost pri 250 km/h, če pa to elektronsko blokado odstranimo, se bo pognal vse do 264 km/h. To ga naredi najhitrejšega Golfa GTI vseh časov in je hitrejši od že omenjenega Golfa GTI Clubsport S, ki doseže najvišjo hitrost pri 260 km/h. Golfa GTI TCR poganja 2-litrski bencinski motor, ki je bil navit in ima 286 konjskih moči in 370 Nm navora. Vsa moč se prenaša na prednji kolesni par, TCR pa bo na voljo le s 7-stopenjskim DSG-menjalnikom. Za boljše zaviranje bodo pri modelu TCR nadgradili zavorni sistem.

Kot vsi GTI Golfi do zdaj, bo imel tudi TCR na voljo kopico dodatne opreme, od ‘običajnih’ GTI različic pa se bo razlikoval po subtilnih spremembah tako zunaj kot znotraj avtomobila. Serijsko bo na voljo z 18-palčnimi platišči, po želji pa si boste lahko omislili tudi 19-palčna platišča.

Galerija slik: Volkswagen Golf GTI TCR Concept

Volkswagen Golf GTI TCR ConceptOdpri galerijo
Invictus 280SX Invictus 280SX: simpatično razkošje na valovih Harley-Davidson Blue Edition Harley-Davidson Blue Edition: najdražje motorno kolo na svetu 22motors-flow-pic-1 22Motors Flow: Skuter z umetno inteligenco Uber Hover Uber: kako bodo videti prva pristajališča za leteče avtomobile? · · · ·