fbpx

Costa Coffee osvaja svet in Slovenijo s svojim legendarnim okusom kave

Foto: Costa Coffee
Zadnjič posodobljeno:
Oglasno sporočiloCosta Coffee

Ljubiteljem kave je Costa Coffee zagotovo dobro poznano ime. Tisti, ki ste kadarkoli obiskali London, ste imeli priložnost spoznati njihov legendarni okus kave v eni izmed njihovih številnih kavaren. Tudi vsem ostalim priporočamo, da ob naslednjem obisku angleške prestolnice preizkusite kavo sladkega, žametnega in značilnega okusa, ki Costa Coffe že deset let zaporedoma uvršča na prvo mesto najbolj priljubljenih kavarn v Londonu.

Od italijanskih korenin do svetovne slave

A zgodba o podjetju Costa Coffee je stara že petdeset let. Leta 1971 sta brata Sergio in Bruno Costa iz Italije prispela v London s strastno željo, da bi vrhunska kava postala del vsakdanjega življenja Londončanov. Odprla sta majhno pražarno kave na ulici Fenchurch Street in se predala ustvarjanju kave najvišje kakovosti. Sprva sta kavna zrna prodajala prestižnim londonskim hotelom, kot je Ritz.

Foto: Costa Coffee

Leta 1981 pa sta odprla prvo kavarno Costa Coffee na ulici Vauxhall Bridge Road. V tej inovativni kavarni sta brata postala prva ponudnika kave v Londonu, ki sta stregla espresso in cappuccino v porcelanastih skodelicah, da so lahko stranke izkusile kavo v najboljši mogoči obliki. Kmalu sta začela odpirati kavarne na prestižnih lokacijah v Londonu, ki so postale destinacije trendovskih Londončanov. Danes Costa Coffe posluje na 31 mednarodnih trgih, kjer ima skoraj 4000 kavaren. Velja za najhitreje rastočo verigo kavarn v Združenem kraljestvu in Irsken, prefinjen okus te kave pa lahko sedaj uživamo tudi v Sloveniji.

Kvalitetno zrno zagotavlja legendarni okus

Foto: Costa Coffee

Ker je bila kakovost za brata Costa na prvem mestu, sta preizkusila 112 kavnih mešanic, predno sta sta se odločila za tisto pravo, ki je postala “Signature Blend”. Poimenovala sta jo “Mocha italija” in že 50 let ostaja znamenita mešanica najboljšega okusa. Ikonična mešanica »Signature Blend« predstavlja popolno kombinacijo in ravnovesje med delikatnimi kavnimi zrni vrste arabica in močnimi kavnimi zrni vrste robusta, natančno in počasi praženimi najmanj 18 minut, kar zagotavlja močnan okus, bogato aromo in žametno noto. Za Costa Coffee je tako dovolj kvalitetnih manj kot 5% vseh kavnih zrn na svetu.

Domači barista

Še nikoli ni bilo lažje v sebi prebuditi pravega barista in doma uživati v Costa Coffee. Ne glede na to, ali imate raje cela zrna ali že mleto kavo ali pa uporabljate kavni aparat Nespresso, boste okusili bogat in razkošen okus Costa Coffee, kot bi ga pričakoval v eni izmed njihovih kavarn.

Foto: Costa Coffee

Za pripravo aromatične kave lahko, poleg že omenjene mešanice Signature Blend, ki ima žameten okus po oreščkih, izbirate še med štirimi mešanicami. Signature Blend temno praženje z močnim in čokoladnim okusom, Bright Blend iz 100% Arabice in okusom po medu, Colombian Single Origin prav tako iz 100% Arabice in bogatim, karamelnim okusom ter nazadnje še brezkofeinska kava Decaf Blend z nežnim okusom po piškotih.

Ne le kvaliteta, pomemben je tudi trajnostni pristop

Pri Costa Coffe se zavedajo, da je prihodnost nas vseh v trajnostnem pristopu na vseh področjih. Zato želijo trajnostno poslovati in vlagati v trajnostno dobavo kave, kar zagotavlja, da je njihova kava pridelana na način, ki varuje okolje in omogoča dobro življenje skupnostim, ki pridelujejo to kavo. Že leta 2008 so se zavezali, da bodo vso kavo pridobivali s kmetij s certifikatom Rainforest Alliance.

Foto: Costa Coffee

Tako imajo danes vsa njihova kavna zrna certifikat neprofitne organizacije Rainforest Alliance, ki si prizadeva ustvariti prihodnost, kjer ljudje in narava uspevajo skupaj v harmoniji. V sodelovanju z različnimi deležniki, vključno s kmetovalci, podjetji, potrošniki in drugimi, organizacija Rainforest Alliance ustvarja zavezništvo za izboljšanje življenja, varovanje biodiverzitete ter krepitev glasu kmetovalcev in gozdnih skupnosti ter jim pomaga blažiti posledice podnebnih sprememb in se jim prilagoditi.

Dodatne Informacije

costacoffee.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.