fbpx

Crocsi z visokimi petkami? Da, če vprašate Balenciago!

alenciaga je znova prižgala zeleno luč sodelovanju z blagovno znamko Crocs in za leto 2022 v svojo spomladansko kolekcijo vključil dva modela obutve. To so škornji do kolen in na presenečenje vseh crocsi z visoko peto – bi jih obuli?

Da je moda lahko tudi čista zabava, je pokazala kreativna ekipa iz Balenciage, ki v tem tednu predstavila svojo kolekcijo za pomlad 2022 in dva nova para “križancev”. V spomladanski kolekciji Balenciage namreč najdete crocse z visokimi petami in škornje do kolen v zeleni, sivi in črni barvi.

Škornji do kolen Crocs x Balenciaga
Foto: Balenciaga

Pravih modnih sladokuscev sicer to sodelovanje najbrž ne bo presenetilo. Že leta 2017 sta Demna Gvasalia (kreativni direktor Balenciage) in Christopher Kane dopuščala integracijo crocsov v visoko modo, do katere je prišlo še istega leta na pariškem tednu mode, tokrat pa je ideja dvignjena na popolnoma novo raven.

“Crocs nas je navdihnil in skupaj z njimi smo delali na reinterpretaciji Balenciage. Sodelovanje ni nemogoče, vprašanje okusa je zelo subjektivna stvar,” je Gvasalia leta 2017 dejal za francosko izdajo Vogua. “Letos poleti sem nosil crocse, da bi jih preizkusil in lahko rečem, da je to najbolj udobna obutev na svetu! Želel sem jim dati modni izraz – platformo. Navsezadnje je moda le zabava,” je še pred štirimi leti dodal Gvasalia.

Prvo sodelovanje se je izkazalo za posebno uspešno, saj so bile znani natikači v interpretaciji Balenciage s platformo prodani še preden so prišle v trgovine. Njihova cena je znašala okoli 850 evrov.

Menite, da bodo novi crocsi s petkami doživeli podobno usodo?

Dodatne Informacije

balenciaga.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!