Čudežna tabletka za telovadbo te odreši miganja

Čudežna tabletka za telovadbo, ki te odreši miganja? Da, prav ste prebrali – videti je, da bo kaj kmalu možno kupiti tabletko za telovadbo. Predvidevam, da je to odlična novica za tiste, ki ne marate preveč gibanja ali pa zanj preprosto nimate časa. Zdaj bodo vsi izgovori odveč – s tabletko za telovadbo boste izgubljali kilograme kar na domačem kavču pred televizijo (predlagam sicer, da jih poskušate izgubiti na takem kraju, da vas ne bodo preveč zlahka našli!).

Tabletka za telovadbo? O čem pravzaprav govorimo? Znanstveniki se posvečajo novemu izumu – tabletki, ki bo učinkovala kot telovadba – samo brez dejanskega potenja.

PREBERITE ŠE: Hujšanje za lenobe!

Predobro, da bi bilo res? Pa poglejmo. Znanstveniki iz Sydneyja so se povezali s znanstveniki iz Københavna in opravili obsežno raziskavo na vzorcu štirih moških. Tako so potrdili že dolgo znano domnevo, da telovadba povzroči spremembe mišic na molekularni ravni. S temi rezultati so dobili model oziroma vzorec spremembe, kakršno bi morala povzročiti ta tableta, da bi imela enak učinek.

Bomo v prihodnosti res jedli tablete namesto miganja?
Bomo v prihodnosti res jedli tablete namesto miganja?

Super novica sicer, a ta čudežna tabletka kljub temu nikoli ne bo enakovredna telovadbi – med drugim ne bo sproščala endorfinov oziroma hormonov sreče, kar se zgodi pri telovadbi (ko je te konec, jasno, samo načrtovanje telovadbe žal ne pomaga!). Prav tako je zelo pomemben podatek, da tabletka za šport ne bo uzrla prodajanega pulta še vsaj desetletje – do tedaj pa lahko s telovadbo že nekajkrat dosežete vse svoje cilje. Prav tako se je smiselno vprašati, ali bo tabletko mogoče dobiti v lekarni ali pa bo predpisana samo kroničnim bolnikom in starejšim. Večina izmed nas bo verjetno še vedno po domače skakala in tekala naokoli, da bi izgubili kakšen kilogramček.

Ampak poglejte s svetle plati – mimogrede boste vsaj prejeli odmerek endorfinske sreče!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!