Cupra e-Racer: pravi električni dirkalnik

Cupra e-Racer

Beseda "touring" ima veliko pomenov, tokrat pa se bomo nanjo skoncentrirali v smislu dirkaškega tekmovanja avtomobilov. Cupra e-Racer je prvi električni touring avtomobil na svetu. Kot kaže, novonastala znamka Cupra v Ženevi ne bo presenetila samo z nekaj koncepti, temveč tudi s povsem električnim dirkalnikom.

Znanih je le malo podatkov o električnem dirkalniku Cupra e-Racer, zagotovo pa vemo, da bo imel pogon na zadnji kolesni par in 402 konjski moči. Elektromotorju bo mogoče spremeniti parametre in prilagoditi izhodno moč vse do 670 konjskih moči. Cupra e-Racer je več kot očitno osnovan na Leonu TCR, le da se je odpovedal motorju na notranje zgorevanje in si je raje omislil električnega. V primerjavi z Leonom TCR, je njegova električna različica pridobila 300 kilogramov teže, zaradi tega pa je drugačna tudi njena razporeditev, in sicer 40 : 60 v prid zadnjemu delu avtomobila. Regenerativno zaviranje povrne nekaj energije v baterijo z zmogljivostjo 65 kWh.

Cupro e-Racer čaka še obilica testiranj, preden bo popolnoma nared, da se bo lahko enakovredno kosal z ostalimi športniki. V tem trenutku tudi niso znani podatki, kolikšno razdaljo sploh lahko prevozimo v dirkaškem načinu vožnje. A če se je Formula E že dobro uveljavila, je le še vprašanje časa, kdaj bomo spremljal še skoraj neslišno touring tekmovanje.

Galerija – Cupra e-Racer

Dodatne Informacije

Več informacij:
cupraofficial.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!