Der er en lang række naturlige sommerforfriskninger (limonade, hindbær, hyldebærjuice...), men kirsebærsodavand er bestemt en af dem, du ikke har prøvet endnu. Du ved ikke, hvad du går glip af! Det er en hurtigt tilberedt drik, der både egner sig til en engangsforfriskning og som en drink, der kan serveres til fester og skovture. Gæster vil elske det på ingen tid!
Kratko, a sladko. Tako lahko opišemo sezono češenj, zato jih je treba kar najbolje izkoristiti. Lahko jih porabite za češnjev zavitek, lahko jih le zobate, lahko pa iz njih pripravite osvežilni napitek št. 1, za katerega bi si želeli, da bi ga poznali že prej!
LÆS MERE: Opskrift: Grillede ferskner med is - en dessert at forelske sig i!
Har du hørt om češnjevo sodo? Niste? Ko boste enkrat preizkusili ta opskrift, boste takrat, kadar se boste želeli pošteno odžejati, govorili le še o tej osvežilni pijači in za druge sploh ne boste želeli več slišati!
Recept za češnjevo sodo:
Sestavine za češnjevo sodo (za 3 osebe):
- 200 g svežih češenj
- 25 g sladkorja
- vejica mete
- 250 ml vand
- 1 lime
- 300 ml mineralne vode oz. sodavice
- isterninger
Postopek priprave češnjeve sode:
V kozico pretresete češnje (kakšno si pustite za dekoracijo), sladkor in meto ter vse skupaj zalijete z vodo. Na blagem ognju zavrete in mešate toliko časa, da se sladkor povsem raztopi, potem pa na srednjem ognju kuhate 10 minut oz. da se češnje povsem zmehčajo. Odstavite in tekočino precedite. Sadje pretlačite in polovite pečke, da dobite češnjev pire. Nato na pol prerežete limeto, polovico ožamete, dodate pireju, premešate in postavite na hladno. Preostalo polovico narežete na rezine, ki jih v sok dodate na koncu za okras skupaj s češnjo. Soku za konec dodate mineralno vodo in premešate.