Leder du efter en hurtig og nem kageopskrift? Mangokage uden bagning eller tilsat sukker er perfekt til alle, der gerne vil forkæle sig med en eksotisk smag, men ikke har tid til at bruge hele dagen i køkkenet.
Mangova torta brez peke in dodanega sladkorja je hitro pripravljena presna sladica božanskega okusa. Torta z eksotičnim okusom vam bo zagotovo všeč, še bolj pa sama priprava, ki je otročje lahka.
LÆS MERE: Recept: Čokoladna kostanjeva torta brez peke
Mango je tropski sadež, poln vitaminov in mineralov, iz katerega lahko pripravimo slastne sladic. Da je temu res tako, prilagamo recept za mangovo torto brez peke in sladkorja, da se lahko prepričate ‘na lastne brbončice’.
Recept – mangova torta brez peke in dodanega sladkorja:
Sestavine – mangova torta brez peke in dodanega sladkorja:
Za osnovo
- 100 g datljev
- 200 g indijskih oreščkov
- 3 spiseskefulde kokosolie
Til fyldet:
- 2 manga
- 50 g mletega kokosa
- 4 žlice kokosovega olja
- 2 žlički kardamoma
- agar (želatina)
Postopek priprave mangove torte brez peke in dodanega sladkorja:
Najprej se lotimo osnove, in sicer v mešalniku drobno nasekljamo oreščke, jim dodamo datlje in kokosovo olje ter premešamo. Razporedimo po tortnem modelu (premer 20 cm). Sledi priprava nadeva. V mešalniku zmešam kokos in 3 decilitre vode, dodamo nasekljan mango in kardamom ter zmešamo, da nastane gladka zmes. V decilitru vode raztopimo žlico agarja, premešamo in segrejemo. Ko se shladi, ga prilijemo k nadevu. Zmešamo in razporedimo po tortni osnovi, ki jo nato prestavimo v hladilnik, da se strdi. Torto okrasimo z desertnim prelivom (Sladki greh ipd.). Pa dober tek!