fbpx

Dacia Duster 2024: je najlepša Dacia vseh časov

Dacia Duster 2024
Foto: Dacia

Dacia Duster 2024, romunska ikona avtomobilske industrije, je vstopila v svojo tretjo generacijo in obljublja, da bo nadgradila vse tisto, zaradi česar je postala priljubljena. Novi Duster predstavlja ne le osveženo podobo, ampak tudi vrsto inovativnih rešitev, ki presegajo običajne standarde v njegovem segmentu. Vzemite si trenutek, da odkrijete, kako Duster 2024 preoblikuje definicijo cenovno dostopnega SUV-ja.

Ali ste mislili, da cenovno dostopna vozila ne morejo biti vznemirljiva? Predstavljamo vam novi Dacia Duster 2024, ki presega vsa pričakovanja. Ta sub-kompaktni SUV je zdaj v tretji generaciji in prinaša celo vrsto izboljšav, ki dvigujejo njegovo privlačnost na nov nivo. Ne glede na to, ali iščete robusten videz, napredno tehnologijo ali ekološko osveščenost, Dacia Duster 2024 pokriva vse te niše. Zdaj, ko je opremljen z elektrificiranimi pogonskimi sklopi, nudi izjemno razmerje med ceno in kakovostjo, ki ostaja zvesto svoji “poceni” filozofiji​​.

Dacia Duster 2024
Foto: Dacia
Foto: Dacia
Foto: Dacia

Duster 2024 se ponaša z najnovejšim oblikovalskim jezikom znamke Dacia, ki spominja na manjšo različico koncepta Bigster. Karoserija je oblikovana z veliko količino plastičnih oblog iz novega materiala Starkle (20% reciklirani polipropilen), ki dopolnjuje robusten videz terenskega vozila. Z moderniziranimi svetlobnimi enotami, ki vključujejo Y-oblikovane LED luči, Duster ohranja prepoznaven Daciin slog​​.

Foto: Dacia
Foto: Dacia

Duster nudi močno digitaliziran kokpit, ki vključuje 7-palčni digitalni instrumentni zaslon in 10,1-palčni infotainment zaslon. Dodatno udobje zagotavlja sistem Dacia YouClip z do petimi opornimi točkami za pritrditev pametnih telefonov, tablic, vrečk za shranjevanje, držal za skodelice in še več. Novi model ponuja tudi dodatnih 30 mm prostora za noge na zadnjih sedežih in povečano širino notranjosti spredaj. Prtljažnik ima širši odprtino in nižje dno, s prostornino 472 litrov, kar predstavlja 6-odstotno povečanje v primerjavi s prejšnjim modelom​​.


Duster sedaj sloni na platformi CMF-B, ki združuje izboljšano kakovost vožnje in udobje. Na voljo so različni pogonski sklopi: hibridni model Hybrid 140 s kombinacijo 1.6-litrskega bencinskega motorja in dveh elektromotorjev, TCe 130 z 1,2-litrskim turbo bencinskim motorjem in blagim hibridnim motorjem ter biogorivni motor TCe 100 Bi-Fuel, ki omogoča delovanje na bencin in LPG. Hibridni model obljublja do 80% delovanje izključno na električni pogon v mestnih okoljih​​.

Duster 2024, dolg 4,34 metra (171 palcev), ohranja dolžino svojega predhodnika, a se ponaša s popolnoma novo platformo CMF-B, ki zagotavlja izboljšano pakiranje in tako za 6% večji prtljažni prostor, kar znaša 472 litrov. Potniki na zadnjih sedežih bodo uživali v večji prostornosti za noge, kar je še posebej pomembno na dolgih potovanjih.

Dacia Duster 2024 ostaja zvest svojim terenskim koreninam z 21,6 cm (8,5 palcev) oddaljenosti od tal za različico s štirikolesnim pogonom. Ponuja kot pristopa 31 stopinj in kot odhoda 36 stopinj, s sistemom za nadzor hitrosti pri spustu, ki omogoča gladko vožnjo navzdol. Na voljo je pet načinov vožnje: Auto, Snow, Mud/Sand, Off-Road in Eco.

Z več kot 2,2 milijona prodanih enot od svojega začetka pred 13 leti, je Duster eden izmed najbolje prodajanih SUV-jev na evropskem trgu. Z novo generacijo, ki jo pričakujemo v prodaji naslednje leto, Dacia Duster 2024 obljublja, da bo nadaljeval svojo zgodbo uspeha.

Dacia Duster 2024 z združevanjem robustnega videza, izboljšane prostornosti in napredne tehnologije postavlja nove standarde v segmentu dostopnih SUV-jev. Z močnim poudarkom na funkcionalnosti in trajnosti, Dacia ponovno dokazuje, da je mogoče kakovost in dostopnost združiti v privlačen paket. Duster ni le praktična izbira, ampak je izjava o pametni in ozaveščeni odločitvi v svetu avtomobilizma.

Dodatne Informacije

dacia.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.