fbpx

Danes je svetovni dan piva. Na zdravje!

Vsak prvi petek v avgustu se po svetu praznuje svetovni dan piva. To je dan, ko se poklonimo pivovarjem, hmeljarjem, lastnikom pivnic in vsem, ki poskrbijo, da je ta pijača tudi primerno postrežena. Danes vas tako v Pivnici Union čaka brezplačno pivo. Tako je, prav ste prebrali. Če sodite tudi sami med ljubitelje piva, si ga boste danes zagotovo privoščili, lahko pa z njim obdarite svoje prijatelje, predvsem pa ga vsi uživajte odgovorno.

Svetovni dan piva so leta 2007 začeli praznovati v kalifornijskem mestu Santa Cruz. Od tam se je praznovanje v nekaj letih hitro razširilo po vsem svetu in vsako leto sodeluje pri praznovanju tega dne čedalje več držav. Svetovni dan piva se danes praznuje na 6 celinah, v več kot 50 državah sveta in v več kot 207 svetovnih mestih.

Svetovni dan piva praznujemo tudi Slovenci.
Svetovni dan piva praznujemo tudi Slovenci.

V Pivnici Union vas za svetovni dan piva častijo s pivom, in sicer ob 13., 15. in 17. uri. Takrat se bo na šanku prikazal nov, poln in hladen 50-litrski sod piva. Iz soda si boste v 0,33-litrske vrčke pivo natočili kar sami. Da ne bo med uživanjem brezplačnega piva pretiho, bo za glasbeno spremljavo od 20. ure dalje skrbel bend Minus3, zmagovalec izbora Band Pivnice Union.
Pa nikar ne pozabite: “Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.”

Pivo uživajte odgovorno.
Pivo uživajte odgovorno.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.