fbpx

Arctic Bath: plavajoči hotel na Švedskem

Arctic Bath: plavajoči hotel na Švedskem

Skozi Laponsko na severu Švedske, kjer domuje Božiček, teče reka Lule in ob njej stoji mesto Harads. Mesto, ki je znano tudi po hotelu Treehotel, bo zgradilo še en neobičajen hotel. Tokrat namesto v krošnjah dreves raje kar na reki. Poleti plavajoči, pozimi pa zaradi ledu nepremični hotel. Arhitekta Bertil Harström in Johan Kauppi imata glavi polni idej, očitno.

Arctic Bath hotel in SPA, ki ga sicer še gradijo, nosi podobo ptičjega gnezda. Na dvorišče okrogle zgradbe bodo postavili velik bazen, v kateri bo voda imela samo 4 °C. Kdo si upa? Tisti, ki si ne, boste lahko poležavali na leseni terasi in opazovali zvezde na severnem nebu ali pa se odpravili v katero od savn. Obiskovalci bodo lahko prenočili v eni od 6 minimalistično opremljenih lesenih kabin, primernih za 2 osebi, ki pa ne bodo del osnovne zgradbe. Seveda, kot se za hotel spodobi, boste tam našli tudi bar, restavracijo in lounge.

Otvoritev naj bi bila konec prihodnjega leta, od junija 2018 pa bodo že prejemali rezervacije. Vas torej že kaj mika?

Galerija – Arctic Bath: plavajoči hotel na Švedskem

Dodatne Informacije

Več informacij:
arcticbath.se

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.