Danes strašljivo redka modra polna luna in noč čarovnic – Halloween 2020

Čarovnice bodo danes plesale!

Prvič po letu 1944 si bodo ljudje na vseh koncih sveta lahko ogledali čudaško modro polno luno, v najbolj čudaški noči leta. Legenda pravi …

Noč čarovnic bo letos videti drugače zaradi omejitev COVID-19, vendar nas čaka izjemno kul in hkrati srhljiv spektakel. Gre za redek pojav druge polne lune v istem mesecu, hkrati pa se tovrstni polni luni reče modra polna luna.

Polna luna, ki bo vidna 31. oktobra, se imenuje modra luna, ker je druga polna luna istega meseca – po žetveni luni od 1. do 3. oktobra. Še bolj čudno je, da bo polna luna vidna celotnemu svetu in ne le njegovim delom. Kar bo prvič po drugi svetovni vojni. Torej leta 1944. Podoben pojav smo lahko opazovali še leta 1955, vendar polna luna ni bila vidna na vseh kontinentih.

V raznih poganskih kulturah naj bi prav modra luna čarovnicam dajala posebno moč. Zato morate biti danes izjemno previdni. Da se vam vaša boljša polovica ne izmuzne in jo vzame noč.

Ne bodite presenečeni, če s telefonom posnamete modro polno luno noč čarovnic in se fotografija ne ujema s tem, kar ste videli. Z izjemo telefonov Huawei, ki jim pri tem pomaga poseben algoritem namenjen prav zajemanju lune. Slike navadno ne uspejo.

Če pa boste letos preveč zasedeni z gledanjem grozljivk, boste morali na novo globalno polno modro luno počakati vse do leta 2039.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Letni numerološki horoskop za 2021: napovedi za ljubezen, delo in denar glede na vašo osebno številko