fbpx

Rezept: leckere Löwenzahnsuppe

Löwenzahnsuppe

Sezona ''lova'' na regrat je odprta! Pomlad namreč trka na vrata in ponekod že lahko nabiramo regrat. Kaj pravite, da si iz njega pripravite regratovo juho? In zakaj ravno regrat? Ne le zato, ker je okusen, ampak tudi ker je izjemno zdrava popestritev jedilnika.

Kaj je zdravo, okusno in brezplačno? Löwenzahn! Ker se je začela sezona regrata, ga bomo lahko v prihodnjem obdobju nabirali v velikih količinah in si z njim popestril spomladanski jedilnik. Regrat v svetu kulinarike je namreč precej več kot le regratova solata. Tokrat vam serviramo recept za slastno regratovo juho, to odlično, a skoraj pozabljeno jed.

Recept za regratovo juho:

Z regratovo juho boste pregnali spomladansko utrujenost.
Z regratovo juho boste pregnali spomladansko utrujenost.

Sestavine za regratovo juho:

  • 20 Tage Löwenzahn
  • 1 Knoblauchzehe
  • 1 Liter Gemüsebrühe
  • Olivenöl
  • Salz
  • Pfeffer
  • gemahlene Mandeln
  • Muskatnuss
  • kocke belega kruha (po želji)
  • Sauerrahm (optional)

Postopek priprave regratove juhe:
Regrat nekaj minut kuhamo v čisti zelenjavni juhi. Potem juho ohladimo. Na ponvi na olivnem olju nato prepražimo česen, dodamo mandlje in pretresemo v regratovo juho. Mešanico pretlačimo s paličnim mešalnikom (lahko tudi ročno) in dodamo začimbe. Pa dober tek! Regratovo juho lahko oplemenitite s kislo smetano ali popečenimi kruhovimi kockami.

Seit 2004 bei Ihnen

Ab 2004 Wir recherchieren urbane Trends und informieren unsere Follower-Community täglich über das Neueste aus den Bereichen Lifestyle, Reisen, Style und Produkte, die mit Leidenschaft begeistern. Ab 2023 bieten wir Inhalte in den wichtigsten Weltsprachen an.