Zutaten für 4 Personen: Mascarponecreme: 2 Eier, 350 g Mascarponecreme, 1 Vanillezucker, 8 dkg Zucker, Johannisbrotkeks: 15 dkg gemahlenes Johannisbrot, 10 dkg weißes Mehl, 3 Eier, 5 dkg Zucker, 1 Vanillezucker, 1 Backpulver Zubereitung: Für...
Zutaten für 4 Personen:
Mascarponejeva krema:
2 Eier
350 g kreme mascarpone
1 Vanillezucker
8 dkg sladkorja
Rožičev biskvit:
15 dkg mletega rožiča
10 dkg bele moke
3 Eier
5 dkg sladkorja
1 Vanillezucker
1 Backpulver
Vorbereitung:
Za biskvit stepemo beljake v sneg, postopoma
dodajamo rumenjake in vmešamo vse ostale
sestavine. Pečemo pri 180 ºC približno 18 minut.
Za kremo stepemo jajčne beljake v sneg,
dodamo rumenjake, vmešamo ostale sestavine
in mascarpone. Kozarce napolnimo s koščki
biskvita, prepojenimi s črno kavo, ki smo ji dodali
malo ruma, prelijemo z mascarponejevo
kremo in posujemo z mletimi rožiči.
Sladico lahko poskusimo v restavraciji Angel.