fbpx

Death to 2020: dokumentarni film, ki na humorni način odseva leto 2020

Letošnje leto za veliko večino ni bilo tisto, kar smo pričakovali, in je prineslo več žalosti kot veselja, zdaj pa vsi komaj čakamo, da ga pošljemo v zgodovino. Nekoliko dobra novica je, da nekateri ljudje niso izgubili smisla za humor in še vedno poskušajo ustvarjati zanimivo vsebino. Zato vas danes opozarjamo na napovednik novega dokumentarca, torej parodijo na dokumentarni žanr s simboličnim imenom Death to 2020 (Smrt letu 2020).

Gre za Netflixov film, za katerim stoji Charlie Brooker, ustvarjalec priljubljene serije Black Mirror, in v katerem nastopa več znanih igralcev v vlogi “strokovnjakov”, ki preteklo leto analizirajo vsak iz svojega zornega kota. Med njimi so Samuel L. Jackson, Lisa Kudrow, Leslie Jones, Hugh Grant, Kumail Nanjiani, Tracy Alman, Christine Miliotti, Samson Cayo, Diana Morgan in Joe Curie. Al Campbell je bil zadolžen za režijo, Charlie Brooker in Annabel Jones pa sta izvršna producenta. Ustvarjalci serije Black Mirror so dejali, da jim nove sezone letos sploh ni bilo treba posneti, saj je resničnost takšna, da si je tudi oni sami ne bi mogli izmisliti.

Ideja filma je ustvarjanje lažnega dokumentarnega filma, v katerem akterji poskušajo brez zadržkov predstaviti resnične dogodke v tem letu. Vsi imamo svoj pogled na letošnje leto, za katerega nimamo veliko lepih besed, zato so zanimiva stališča in pogled, ki ga prinaša film. Cilj pa je povsem jasen! Nasmejati občinstvo, čeprav ob grenkih dejstvih in pomagati vsem, da se od tega leta poslovimo enkrat za vselej.

Film si lahko že ogledate na Netflixu in vse, kar si lahko zaželimo, je, da bo s svojim humorjem prinesel boljše leto, ki ga bomo vsi dočakali zdravi.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!