#DiscoverGermanyFromHome: kako dobro poznate Nemčijo

Zadnjič posodobljeno: :

Lagoden pohod po okraju Berchtesgadener Land mimo kristalno čistih jezer v objemu gora; glasbeno obarvan večer na koncertu v Berlinski filharmoniji; sprehod po živahnem središču Hamburga z okusnim franzbrötchenom v roki.

Žal takšna doživetja trenutno niso mogoča, vsaj ne v fizični obliki; na voljo pa je vse več ponudb za virtualna doživetja, ki nas navdihujejo in nam krajšajo čas do pravih počitnic. Nemčija je dežela mnogoterih obrazov, ki vas bo vedno znova presenetila. Izvedite zanimivosti o deželi in tamkajšnjih ljudeh ter se preizkusite v kvizu, kako dobro Nemčijo že poznate.

Uživajte v predstavi narave

Zugspitze je z 2.962 metri nadmorske višine najvišja gora v Nemčiji. Z vrha lahko občudujete čudovit pogled na več kot 400 gora v 4 državah. Ste vedeli, da lahko v tem prekrasnem razgledu uživate tudi od doma? Občudujte ga skozi panoramsko kamero na vrhu Zugspitze. Bi si namesto tega raje ogledali osupljiv videoposnetek smaragdnega Kraljevskega jezera v nacionalnem parku Berchtesgaden? Tako ali drugače ste prisrčno vabljeni na virtualno popotovanje po najlepših nemških pokrajinah!

Tradicionalni recepti, ki jih lahko pripravite doma

Specite si okusno svinjsko kračo na bavarski način ali pa dišeče hamburške kolačke franzbrötchen. Okus Nemčije si lahko s tradicionalnimi recepti pričarate kar doma. Vsaka nemška zvezna dežela ima svoje kulinarične specialitete, od turinških cmokov, katerih zgodovina sega vse do začetka 19. stoletja, do slastne švabske čebulne pite, ki jo tradicionalno postrežejo z vinom iz Baden-Württemberga.

Prisluhnite zvokom Nemčije

S katerimi zvoki povezujete Nemčijo? Morda s klasično glasbo, kot je Beethovnova Peta simfonija? Če tudi vi obožujete glasbo, se nam pridružite na virtualnem ogledu koncertne dvorane v Berlinski filharmoniji in prisluhnite enemu od več kot 600 koncertov iz zadnjih 10 let. Bi morda raje uživali v sodobni klubski glasbi berlinskih DJ-ev? Na platformi United We Stream lahko prisluhnete številnim prenosom v živo z nemške didžejske scene.

Preizkusite svoje poznavanje Nemčije

Veste, kako je nastala nemška specialiteta Maultaschen? Lahko uganete, kateri je najpogostejši nemški priimek? Ali pa, katera pasma psov bi lahko dobila ime po nemškem mestu? V našem kvizu lahko preizkusite svoje poznavanje Nemčije in se ob tem naučite še marsikaj zanimivega.

Unescovo kulturno dediščino zdaj lahko občudujete tudi virtualno

Ste vedeli, da se Nemčija ponaša s kar 46 znamenitostmi na Unescovem seznamu naravne in kulturne dediščine? Med njimi so arhitekturne in umetniške mojstrovine, slikovite kulturne krajine in parki, edinstvena naravna območja ter znamenitosti, ki pričajo o družbenem in tehnološkem razvoju. Mnoge od njih lahko obiščete tudi virtualno. Zdaj lahko nekaj časa preživite kot virtualni gost v Goethejevi hiši ali Nietzschejevem arhivu v Weimarju. V Hildesheimu lahko virtualno obiščete tudi cerkev sv. Mihaela, eno najlepših zgodnjeromanskih cerkva v Nemčiji, in hildesheimsko stolnico– obe od leta 1985 spadata med svetovno kulturno dediščino.

Sanjajmo še malo …

Jasno je, da virtualna ponudba ne more nadomestiti pravega potovanja v drugo deželo, okušanja lokalne kuhinje, spoznavanja domačinov ter odkrivanja tamkajšnjih znamenitosti in skritih kotičkov. Že zdaj pa lahko o potovanju sanjarimo, ga načrtujemo in si predstavljamo, kako bo vse to doživeti v živo. Tačas pa lahko zbiramo zamisli, se naučimo kaj novega in za trenutek pobegnemu vsakdanu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kako varno potovati z avtomobilom v času koronavirusa?