Artist / Portrait
25. mar
Kulturni izbor · glasba

AWOLNATION, losangeleško elektronsko zasedbo, bomo lahko videli in poslušali 25. marca v PPC v Gradcu, Avstrija.

PPC, Gradec, Avstrija
PPC
38,50€

AWOLNATION je frontman Aaron Bruno ustanovil leta 2009. Preden je oblikoval Awolnation je pel pri številnih zasedbah, med drugim pri Giants, Hometown Hero in Insurgence.
Umik na solo projekte je Aaronu dovolil, da lahko končno uveljavi svoj ustvarjalni nadzor in glasbo naredi bolj osebno. Ime Awolnation izhaja iz srednješolskega vzdevka Aarona: “awol” je namreč vojaški sleng za “absent without ordered leave” (odsoten brez dovoljenja dopusta), saj se od ljudi ponavadi niti ni poslavljal, temveč je odšel brez besed.
Njegov prvenec Megalithic Symphony je izšel marca 2011 pri Red Bull Records. Pesem Sail je takoj postala svetovna uspešnica in na ameriški lestivi Billboard Rock Songs zasedla deseto mesto. Med drugim je dosegla platinasti status v Združenih državah Amerike in šestkratni platinastni status v Kanadi. Pesem je ostala v spominu po svojih melodičnih preobratih, neuradni video pa si je na Youtubu ogledalo več kot 150 milijonov ljudi.

PREBERITE ŠE: Koncert: Muse junija 2015 na Dunaju

Svojo priljubljenost je zasedba dosegla s svojim žanrom, s katerim briše glasbene meje – nanj so namreč vplivali različni žanri, vse od Radioheada, do Justice, dubstepa in metala. Njihov močan zvok, spevna besedila ter premišljeno zastavljeni ritem je zasedbi prinesel veliko radijskega prostora, pa tud reklam in Youtube posnetkov ter soundtrackov, vključno z House, Good Wife, Iron Man 3, Pretty Little Liars in Petdeset odtenkov sive.
V Grazu bodo AWOLNATION nastopili 25. marca ob 19. uri v PPC, Gradec, Avstrija. Cena vstopnice je 38,50 evra.

ZJ-PRESS - Jeff Elstone cropped cover 19. marec, 2015 Koncert: Zola Jesus z novim albumom Taiga v Kinu Šiška letak_ambasada_1 19. februar, 0400 Koncert: Dj Umek s poslovilnim koncertom Umek B2B Coyu v Ambasadi Gavioli unnamed_1 14. marec, 2015 Koncert: Bajaga i Instruktori z “The Best Of” programom v Cvetličarni FKA-Twigs-014 2 7. marec, 2015 Koncert: FKA Twigs v marcu v Milanu ·