Magnifico-Press-03
25. dec
Kulturni izbor · glasba

Avtor, pevec in ljubitelj množic Magnifico se na božični večer vrača v Kurzschluss. Po lanskem popolnoma razprodanem božičnem koncertu napoveduje zasnežen božični večer, za obiskovalce koncerta pa najdaljšo noč pred novoletnim večerom.

Steklena dvorana, Gospodarsko razstavišče, Ljubljana
Kurzschluss
15 €
Dogodek na Facebooku

Robert Pešut (bolje poznan po psevdonimu Magnifico) je svojo glasbeno pot je začel s skupino U’redu, s katero je posnel svoj prvi album Goli (1990). Nadaljeval je s solistično kariero in v dvanajstih letih posnel šest plošč. Mnoge njegove skladbe so postale slovenske zimzelene uspešnice, med njimi Silvija (s skladbo je sodeloval na prireditvi Ema 1998), Kdo je čefur, 24.000 poljubov in Hir aj kam hir aj go (skladba je postala hit tudi v državah nekdanje Jugoslavije, v Italiji, odkupila jo je družba Sony Music).

PREBERITE ŠE: Kurzschluss 2015: festivalski klub v velikem zamahu

Magnifico je med drugim nastopal in sodeloval pri filmih. Vidimo ga lahko v filmih Stereotip, Kajmak in marmelada, Poker, Porno film in kot glasbenika v srbskem filmu Montevideo, Bog te video!

Letos je Magnifico izdal singel, “šlager” Tivoli s prihajajočega istoimenskega albuma, ki ga odlikuje popolno sozvočje preteklosti in sedanjosti. Gre za eno najbolj uglašenih posvetil parku Tivoli ter posledično vsem zgodbam, ki se vsakodnevno odvijajo v njem.

ambasada gavioli 24. februar, 6800 Ambasada Gavioli praznuje 20 let florence+the machine tom beard 16. december, 2015 Koncert: Florence + the Machine prihajajo v München Rangleklods 11. december, 2015 Rangleklods: danski elektro-pop duo se vrača v Kino Šiška mi2 3. december, 2015 Koncert: “Od Črtice do Čiste jebe” – 20. obletnica skupine Mi2 z gosti v Hali Tivoli · ·