Domača kopel za sanjska stopala: domača pedikura s sodo bikarbono in mlekom

Kako narediti domačo kopel, ki bo poskrbela za sanjsko mehka stopala? Tukaj je odličen predlog za domačo pedikuro, katere učinek bi morali opaziti takoj. Kombinacija mleka in sode bikarbone namreč deluje zato, ker se sestavini med seboj odlično dopolnjujeta. Mleko vsebuje mlečno kislino, ki naj bi kožo mehčala, soda bikarbona pa ima abrazivne lastnosti, kar pomeni, da lahko odstrani suho in grobo kožo, ko se ta omehča.

Če ste  zimskem času svoja stopala nekoliko zanemarili, je velika verjetnost, da je koža suha, groba in trda, kar pa seveda ni videti najlepše. In ker se trenutno ne morete naročiti na obisk pri pedikerju, imamo za vas recept za domačo pedikuro, kjer boste potrebovali lavor, mleko in sodo bikarbono. Rezultat bodo lepa in mehka stopala!

Domača kopel za noge bo poskrbela, da bodo stopala sanjsko mehka in lepa!
Domača kopel za noge bo poskrbela, da bodo stopala sanjsko mehka in lepa!

Sestavine za domačo kopel za sanjsko mehka stopala

  • 2 do 4 skodelice mleka
  • pest sode bikarbone
  • veliki lavor, torej dovolj velik, da lahko naenkrat vanj postavite obe nogi

Kako naredite domačo kopel za noge?

Zagrejte mleko, a pazite, da ne bo prevroče. Mleko dozirajte po potrebi – 2 ali 4 skodelice – odvisno od tega, kako velik imate lavor in kako velika so vaša stopala. Mleko nato nalijte v lavor, kamor boste lahko dali oboje stopal naenkrat. V mleku jih namakajte 5 minut. Nato kopel počasi posipajte z sodo bikarbono. Vmešajte jo s pomočjo stopal. Kožo na tistih delih, kjer je trda in debela, še posebej dobro namočite. Ta področja s pomočjo kopeli tudi masirajte in si brez skrbi pri tem pomagajte z rokami. Nikar ne pozabite namočiti tudi zgornji del stopal in sklepe – če niso v kopeli, jih z njo masirajte. To je namreč del stopala, ki se pri sandalih ali natikačih najbolj opazi. Ko stopala zmasirate, jih še nekaj časa namakajte. Ko končate, operite noge v topli vodi in jih posušite.

Pripravo kopeli si lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku:

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
4 alternativne rešitve, če nimate časa za umivanje las