fbpx

Drama festival: predstava Marina Abramovič ali kako sem izgubil pot do Antigone

Drama festival pričenja predstava Marina Abramović ali kako sem izgubil pot do Antigone.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Od 8 do 18 evrov

Devet vznemirljivih predstav, devet zgodb, devet igralskih ansamblov, pogovori z ustvarjalci in debate o poteh gledališča, druženje in ples. Vse to in še več je Drama festival, ki je nastal iz želje, “da bi predstavili dosežke gledališč s katerimi sodelujemoemo”, je dejal ravnatelj ljubljanske Drame Igor Samobor. V festivalskem tednu tako Drama postane presečišče gledlaiških množic, krivulj in premic, ljudi in zgodb.

Festival bo otvorila predstava Marina Ambramović ali kako sem izgubil pot do Antigone. Predstava je četrti projekt v ciklu, ki ga simbolno poganja Brechtova misel varovanja divjine: “Največji sovražnik divjih slonov so udomačeni sloni.”

Utrinek s predstave.
Utrinek s predstave.

Kot so zapisali, je bil osnovni vzgib za uprizoritveno raziskavo predstave Marina Abramović ali kako sem izgubil pot do Antigone “vozel etičnega, ki preči sodobno umetniško in politično prakso na pobočju, ki ga je Alain Badiou kot “strast do realnega« ritmiziral skozi vprašanja “jaz-a” in “mi-ja”, skozi vprašanja singularnega in kolektivnega. Ker je tudi sodobno(st) po postmoderni maska mita in razrednega boja, je bilo v pokrajino raziskave postavljeno Antigonino dejanje in performativna ontologija sodobne umetnice Marine Abramović.”

Po uvodni predstavi si bomo v naslednjih dneh Drama festivala lahko ogledali še Pet modernih no dram; Garderober; Nekaj sporočil za vesolje; Vse o Ivanu; Kako poveš, kar si odigral; MandićStroj; Tri sestre in Hamlet.

Več fotografij o predstavi si oglejte v galeriji

Dodatne Informacije

Več  informacij in nakup vstopnic: www.drama.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.