fbpx

Premiera: črna komedija Bog masakra v SNG Maribor

Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo v petek, 17. novembra 2017, na Malem odru premierno izvedla komedijo Yasmine Reza Bog masakra v režiji Ajde Valcl. Igrajo Ana Urbanc, Vladimir Vlaškalić, Ksenija Mišič in Kristijan Ostanek.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
SNG Maribor
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
16,00 €

Dva najstnika sta se na šolskem dvorišču stepla in eden izmed njiju je izgubil zob. Gre za nesrečen incident pri običajnem pobalinskem ravsanju? Ali za primer nevarne mladostniške agresije, ki bi ga bilo treba ostro sankcionirati? Zdi se, da je v urejenem okolju urbanega srednjega sloja, ki mu pripadajo protagonisti igre sodobne francoske komediografinje Yasmine Reza, mogoče doseči trezen dogovor, ki bo pomiril sovražnosti in zacelil rane (tudi z ustreznim plačilom novega zoba), fantoma pa zagotovil vzgojno lekcijo. Prav s tem namenom se srečajo starši obeh mulcev. Vsi štirje so dovolj zreli in kultivirani, relativno dobro situirani in varni. Seveda pa ima vsak od njih svoje šibke točke in njihovo razumevanje stvari je mestoma povsem nasprotno … Ko se mehanizem spora enkrat sproži, ga ne morejo več ustaviti.

Črna komedija Bog masakra
Črna komedija Bog masakra

Yasmina Reza (1959) je verjetno najbolj znana dramska avtorica današnjega časa. Leta 1994 je zaslovela je s komedijo ART, ki je prejela tri najprestižnejše nagrade gledališkega sveta: francosko nagrado molière, britansko nagrado olivier in prvič, za neangleško delo, ameriško nagrado tony. Temu je sledila serija uspešnic (Tri verzije življenja, En španski komad, Bella Figura …), med katerimi pa še posebej izstopa Bog masakra (Le Dieu de carnage, 2007), ki je osvojil odre po celem svetu, po njem pa je bil posnet tudi film Carnage (2011) v režiji Roberta Polanskega in z igralsko zasedbo Kate Winslet, Christoph Waltz, John C. Reilly in Jodie Foster.

Dodatne Informacije

Več informacij:
sng-mb.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.