fbpx

Drevo denarja: to je rastlina, ki v vaš dom prinaša denar

Drevo denarja

Drevo denarja
Foto: envato elements

Drevo denarja v vaš dom prinaša denar! A kam ga postaviti in kaj je pravzaprav drevo denarja?!

Drevo denarja, simbol obilja in blaginje, je več kot le okrasna rastlina. Njegova prisotnost v domu je kot tiho sporočilo vesolja, da ste odprti za sprejemanje bogastva in uspeha. Ta edinstvena rastlina je živ simbol rasti in sprememb, ki jih prinaša življenje.

Morda Feng Shui ni del vašega vsakdana, vendar je ta starodavna kitajska umetnost že tisočletja vir modrosti za mnoge. Skozi zgodovino je Feng Shui mnogim prinesel občutek ravnovesja in blaginje v njihovih domovih. In sredi tega vsega stoji rastlina, znana kot “drevo denarja“. Legenda pravi, da če je postavljena na pravo mesto, lahko prinese obilje, bogastvo in harmonijo.

Drevo denarja je v resnici rastlina žad (lat. crassula ovata). Kljub temu, da sama rastlina ne more povečati vašega bančnega stanja, mnogi verjamejo, da prinaša pozitivne vibracije. Te vibracije lahko delujejo kot katalizator za našo notranjo motivacijo, spodbujajo nas, da postanemo boljša verzija sebe, kar lahko privede do večjih dosežkov in finančne stabilnosti.

drevo denarja
Foto: envato

Po tradiciji Feng Shui je najboljše mesto za drevo denarja jugovzhodni kot vašega doma, saj ta smer simbolizira bogastvo in obilje. Postavljanje drevesa denarja v tem delu doma naj bi prineslo več finančne sreče in uspeha.

Drevo denarja v vaši pisarni

V poslovnih okoljih je “drevo denarja” cenjeno ne le zaradi njegovega simboličnega pomena, ampak tudi zaradi njegove estetike. Je enostavna za vzdrževanje, kar je še en razlog za njegovo priljubljenost.

Zgodba o izvoru prepričanja, da “drevo denarja” prinaša bogastvo, je zavita v tančico skrivnosti. Govori o revnem kmetu, ki je nekoč na svojem vrtu odkril to rastlino. Verjel je, da so mu bogovi poslali to rastlino kot odgovor na njegove molitve za bogastvo. Ta zgodba je sčasoma postala del feng shui filozofije, ki poudarja pomen energije in kako predmeti v našem okolju vplivajo na naše življenje.

Foto: envato

Za tiste, ki želijo izboljšati energijski pretok in privabiti bogastvo v svoj dom, je priporočljivo postaviti drevo denarja na hodnik na desni strani blizu vhodnih vrat. V feng shuiju hodnik simbolizira pot energije, zato naj bi “drevo denarja” na tem mestu omogočilo neoviran pretok bogastva in obilja.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.