E1 – najmanjša 4K video kamera na svetu z izmenljivimi objektivi

E1 - 4K video kamera z izmenljivimi objektivi

E1 je najmanjša video kamera z možnostjo snemanja v 4K resoluciji na svetu z izmenljivimi objektivi. Na trgu je sicer že kar nekaj akcijskih kamer, ki se lahko pohvalijo s takšno kvaliteto, prav tako to zmorejo fotoaparati s t.i. formatom "Micro Four Thirds" (mikro 4/3), ki jih najdemo pri Olympusih in Panasonicih. A edino kamera E1 podjetja Z združi velikost in enostavnost akcijske kamere z možnostjo uporabe kateregakoli objektiva mikro 4/3 (podpira vse Panasonic/Olympus MFT objektive). Prednaročite jo lahko na Kickstarterju.

E1 video kamera se lahko pohvali s filmsko ločljivostjo 4K (4096 x 2160 slikovnih točk) in izmenljivimi objektivi. Je edina svoje vrste z vgrajenim digitalnim filtrom hrupa, da zmanjša ali izniči hrup, zamegljenost, ipd. Njeno ohišje je narejeno iz magnezija, opremljena pa je s tehnologijo Bluetooth Low Energy, da jo lahko upravljamo in dogajanje v živo spremljamo kar prek pametnega telefona.

PREBERITE ŠE: Sphericam 2: 360-stopinjska kamera ultra visoke ločljivosti 4K

https://youtu.be/COw_wBDcnow
Po velikosti je Z-jeva video kamera E1 velika dvakrat toliko kot akcijska kamera GoPro. Uporablja Panasonicov senzor in procesor slike Ambarella A9, ki je glavni ”krivec” za 4K posnetke (4096 x 2160). Posnetke te kvalitete lahko zajema pri 24 sličicah na sekundo, pri tempu 30 na sekundo pa nastaja UHD video, ločljivost pa zdrsne na 3840 x 2160 slikovnih točk. Pri 60 sličicah na sekundo snema video v ločljivosti 1080p.

E1 ponuja precej več kot ostale video kamere podobne velikosti.
E1 ponuja precej več kot ostale video kamere podobne velikosti.

Kar se tiče fotografij dostavlja slike RAW (DNG) formata velikost 16 MP ali formata JPG. Njen obseg občutljivost slikovnega senzorja je od 102 do 6400 ISO. Preračunanih 550 evrov in je vaša. Prednaročite jo lahko na Kickstarterju.

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Earin A-3: najmanjše in najlažje brezžične ušesne slušalke na svetu