fbpx
Foto: Earth 300

Earth 300 je superjahta, zgrajena za milijarderje

… in podnebne znanstvenike

Znanstveniki so tisti, ki so odgovorni za izboljšanje sveta, v katerem živimo, vendar so na splošno (in na žalost) manj spoštovani kot družina Kardashian. Toda nova superjahta, imenovana Earth 300, želi to spremeniti tako, da bo znanstvenike postavila na piedestal … ali bolje rečeno v kroglo.

Ideja za Earth 300 je ustvariti plovilo s tako ikonično zasnovo, da se bodo najbogatejši ljudje dobesedno prerivali v vrsti, samo zato, da bi dobili priložnost, da jo izkusijo. Ti bogati ekoturisti bodo nato financirali dejansko poslanstvo superjahte Earth 300: izvajanje znanstvenih raziskav, ki bodo pomagale rešiti nekatere izmed največjih težav našega planeta, kot je na primer globalno segrevanje.

Na 300-metrski jahti bo 22 laboratorijev, ki se ponašajo z najsodobnejšo opremo, vključno s prvim kvantnim računalnikom za odprto morje. Na krovu bo lahko 160 znanstvenikov, ki bodo večino časa preživeli v 13-nadstropni stekleni krogli. Superjahto bo poganjal nov tip jedrskega generatorja brez emisij, imenovan Molten Salt Reactor, in bo prvo tovrstno vozilo na svetu, ki ga bo poganjala takšna naprava. Prvič naj bi Earth 300 izplula leta 2025, ko se bo odpravila na Antarktiko.

Superjahta, ki nas pušča odprtih ust
Foto: Earth 300

Zdi se, da je ta jahta z “zloveščo” kroglo, ki jo poganja nova oblika jedrske energije in v kateri je kopica znanstvenikov in milijarderjev, obsojena na Jamesa Bonda, zato bi bilo smotrno preveriti, ali je Earth 300 vpletena v kakšen poskus globalne prevlade. Kdo ve …

Dodatne Informacije

earth300.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!