Oskarji 2021: vse, kar morate vedeti o letošnji podelitvi oskarjev

Nominacije za oskarje, kdo jih bo gostil, kje bo potekala podelitev

Foto: IG @elle_italia
Zadnjič posodobljeno: :

Kdaj so oskarji 2021, kdo je nominiran in kakšna bo prva podelitev zlatih kipcev med pandemijo?

Oskarji 2021 so pred vrati! Če smo natančni, bodo prestižni zlati kipci, najbolj čislana nagrada v filmskem svetu, podeljeni 25. aprila 2021 (po našem času bo to 26. april med 2. in 5. uro zjutraj).

Letošnji oskarji bodo prvi oskarji med pandemijo in organizatorji so se odločili, da se bodo odrekli boleči nerodnosti Zoom slovesnosti, kakršni smo lahko bili priča na letošnjih Zlatih globusih, in nagrade ob upoštevanju preventivnih ukrepov podelili osebno.

Kdo gosti oskarje 2021?

Nihče! Kot je marca poročal Deadline, bo ta slovesnost nadaljevala nedavno tradicijo, da gostitelja ni, kar je verjetno tudi najboljše. Namesto tega se bo bodo osredotočili na številne voditelje, ki nas bodo popeljali skozi noč.

Kdo bo predal oskarje?

Letos bo na odru množica vznemirljivih imen, med njimi Angela Bassett, Laura Dern, Halle Berry, Bong Joon Ho (čigar film Parazit je lani osvojil oskarja za najboljši film), Harrison Ford, Regina King, Marlee Matlin, Rita Moreno, Joaquin Phoenix, Brad Pitt , Reese Witherspoon, Renée Zellweger, Don Cheadle, Bryan Cranston in Zendaya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elle Italia (@elle_italia)

Kako bo videti podelitev oskarjev?

Akademija za filmsko umetnost in znanost je videla, kako nerodni so bili zlati globusi, in se odločila, da tega ne želi. Tako so poslali nominirancem pismo, ki se je glasilo: “Tistim, ki se zaradi urnikov ali drugih neugodnosti podelitve ne morete udeležiti, želimo sporočiti, da ogled preko Zooma ne bo možen”, pravila oblačenja pa so opisali kot “fuzijo inspiracijskega in aspiracijskega, kar v resnici pomeni, da je formalno popolnoma kul, priložnostno pa ne.” Nominiranci, ki živijo v Evropi, se s tem seveda niso strinjali, zato se je Akademija, da v Evropi pripravi prireditvene prostore, tako da lahko tisti, ki ne živijo v ZDA, osebno sprejmejo svoje nagrade.

Oskarji 2021: kateri filmi bi zmagali, če bi glasovalo občinstvo?

Kje bodo potekali oskarji 2021?

Nastopi na podelitvi bodo posneti v gledališču The Dolby Theatre, kjer oskarji potekajo že od leta 2002. Toda glavna slovesnost bo na železniški postaji Union Station. Morda se to zdi kot nekoliko nenavadna izbira, vendar je postaja ogromna in večkrat gosti različne dogodke, zato niti ni tako čudno, kot se sliši. Zaradi kombinacije več prizorišč (The Dolby Theatre, Union Station in evropska prizorišča), bo zanimivo videti, kako bo vse skupaj v resnici potekalo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Mega Agency (@themegaagency)

Kdo so nominiranci?

Največ nominacij je za oskarje 2021 je prejela črno-bela biografska drama o zlatih letih Hollywooda Mank (10), sledi ji šest filmov s po šetimi nominacijami: francosko-britanska koprodukcija The Father, biografska drama Judas and The Black Messiah, film o posledicah gospodarske krize Nomadland, priseljenska drama Minari, zgodba o bobnarju z okvaro sluha Sound of Metal in drama The Trial of the Chicago 7. S petimi nominacijami se v boj za prestižne zlate kipce oskarji 2021 podaja še drama o maščevanju Obetavna mladenka (Promising Young Woman). V izboru za oskarja za najboljši mednarodni film pa se je letos znašla tudi Bosna in Hercegovina, in sicer z vojno dramo Quo vadis, Aida?, ki opisuje genocid v Srebrenici.

Vse nominirance najdete tukaj.

Dodatne Informacije

oscars.org

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!