Oskarji 2021: kateri filmi bi zmagali, če bi glasovalo občinstvo?

Kdo je v tekmi za prestižno filmsko nagrado oskarji 2021?

Nominacije za oskarje 2021 so že znane, kar pomeni, da so špekulacije in napovedi o zmagovalcih v polnem teku! Koga bo Akademija letos razglasila za najboljšega, bo do konca neznanka, vendar je, če vprašate občinstvo, zmagovalec že znan.

OnBuy.com je preučil ocene na IMDb in Rotten Tomatoes, dveh največjih platformah za ocenjevanje in pregledovanje filmov, ter izračunal, katerim filmom in igralcem bi občinstvo zagotovo namenilo prestižni kipec.

Oskarji 2021: najboljši film po mnenju občinstva

Konkurenca za najboljši film letos je še posebej močna. Tukaj so zelo cenjeni Nomadland, Netflixova aduta The Trial of the Chicago 7 in Mank, sledijo pa Minari, The Father, Obetavna mladenka (Promising Young Woman) in Sound of Metal. In nominaranec Judas and the Black Messiah je očitna izbira večine gledalcev! V drami o Fredu Hamptonu in črnih panterjih iz 60. let prejšnjega stoletja igrata Daniel Kaluuya in Lakeith Stanfield, film pa ima povprečno oceno 89,3 od 100! Naslednji najboljši film je po mnenju občinstva The Father, v katerem igra legendarni Anthony Hopkins.

Oskarji leta 2021 so se že zapisali v zgodovino s skoraj 9 nominiranci, ki niso “beli”, pa tudi z nominacijami v kategoriji za najboljšega režiserja. Akademija je namreč prvič v 93 letih nominirala dve ženski – Emerald Fennell (za genialno Obetavno mladenko in Chloe Zhao, ki še naprej osvaja nagrade za Nomadland). Občinstvo pa bi zlati kipec za režijo dalo v roke Leeju Isaacu Chungu za režijo filma Minari. Chungov film sledi korejsko-ameriški družini, ki se priseli na kmetijo v Arkansasu v ZDA, da bi našla nov začetek in tiste klasične ameriške sanje. Ko pa se ekscentrična babica vrne v njihova življenja, se zavedajo, da to, kar so si zamislili, ne bo tako lahko speljati.

Igralci in igralke, ki so navdušili občinstvo

Minari bi lahko slavil tudi z oskarjem za Stevena Yeuna v kategoriji najboljšega igralca. Za oskarja tekmuje z Anthonyjem Hopkinsom, Rizom Ahmedom, Garyjem Oldmanom in Chadwickom Bosemanom. Čeprav je največje priznanje v igralski kategoriji napovedano za pokojnega Bosemana in njegov odličen nastop v filmu Ma Rainey’s Black Bottom, je občinstvo za favorita v tej kategoriji izbralo Anthonyja Hopkinsa. Hopkins namreč igra ostarelega moškega, ki odbija vsakršno pomoč hčerke. Zaradi sprememb, s katerimi se sooča, pa začne dvomiti o svojih sosedih, lastnem umu in resničnosti, ki jo živi.

Favoritkinja kritikov v kategoriji najboljše igralke je zagotovo Frances McDormand v ganljivem Nomadlandu, pa tudi Viola Davis v Ma Rainey’s Black Bottom. A po mnenju občinstva si oskarja za najboljšo igralko zasluži Carey Mulligan za vlogo v filmu Obetavna mladenka. Njena vloga ženske, ki se maščuje za travme in spolno nasilje, je navdušila gledalce.

Na oder za zmagovalce bi lahko tudi letos stopila Olivia Colman, ki si po mnenju širše javnosti lahko zasluži oskarja za najboljšo žensko stransko vlogo (The Father). V kategoriji najboljšega stranskega igralca lahko največ pričakuje Daniel Kaluuya, ki je v začetku letošnjega leta osvojil zlati globus za vlogo v filmu Judas and the Black Messiah. Številni filmski kritiki na tujih portalih pa se strinjajo, da je prav nastop Paula Racia v filmu Sound of Metal letos najboljši.

Vse nominirance za oskarje 2021 si lahko ogledate tukaj.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kateri film je dobil oskarja tistega leta, ko si se rodil?