fbpx

Ekstremno minimalistični domovi Japoncev

Vam je všeč minimalizem? Potem morate pokukati v domove ekstremnih minimalistov, kot so na primer Japonci. Presenečeni boste, saj boste ugotovili, da vsaj polovice stvari, ki vas obkrožajo, sploh ne potrebujete.

Minimalizem je na pohodu! Ljudje, kot je Marie Kondo, postajajo znani s širjenjem ‘evangelija’ o zavračanju nepotrebnih stvari in o ohranjanju stvari, ki jih zares potrebujemo. To gibanje je najbolj izrazito na Japonskem, kjer vpliv zen budizma vliva željo po preprostosti. Zanje velja: manj je več.

PREBERITE ŠE: Pill – pisalna miza, ki je tudi stenska omarica

Obstajajo tudi praktični razlogi: biti minimalist je preprosto ceneje. In ker se Japonska stalno spopada s potresi, ni vedno smiselno, da si kopičijo veliko dragocene lastnine. Skoraj polovico potresnih poškodb namreč povzročijo padajoči predmeti. Oglejte si tale zanimiv vpogled v pičlo estetiko minimalizma na Japonskem.

Galerija – ekstremno minimalistični domovi Japoncev

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!