Electric GT: električna predelava za ‘dizle in bencinarje’

Električna predelava avtomobilov z motorjem na notranje zgorevanje je zamudno opravilo, poleg tega pa je pri tem potrebna kopica znanja. Z novo pogruntavščino, električnim motorjem, ki ga zgolj 'zamenjamo', bo zdaj postopek predelave občutno preprostejši.

Avtomobilski nadobudneži se pri predelavah svojih jeklenih konjičkov vsake toliko lotijo celo menjave motorjev, te pa prejmejo v ličnih lesenih škatlah. Nekaj takšnega so si zamislili tudi pri Electric GT, kjer vam priskrbijo električni motor ‘iz zaboja’. Namenjen je avtomobilom z ročnim menjalnikom, komplet pa vsebuje motor, kontrolerje, napajalnike, senzorje, releje in računalnik. Vse skupaj je ‘zapakirano’ na način, ki na pogled deluje kot motor na notranje zgorevanje.

Electric GT
Electric GT

Če si ne želite več pretikati med prestavami, vam bodo tudi pri tem pomagali s tako imenovanim sistemom ‘Tesla Drive’, ki nadomesti klasični ročni menjalnik. Pri pridelavi si je baterije treba kupiti drugje, saj niso priložene elektromotorju.

Dodatne Informacije

Več informacij:
electricgt.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Damen Yachting SeaXplorer 105: luksuzno zatočišče za arktične raziskovalce