fbpx

EQUACARE – slovenska linija trajnostnih izdelkov za nego doma in telesa

Foto: Equa

Onesnaževanje našega planeta je globalni problem, ki ga nekateri jemljejo že zelo resno. Equa je že pred 10 leti mislila na prihodnost in ustvarila okolju prijazne trajnostne stekleničke za vodo. Zavezali so se, da bodo svoje podjetje gradili na okolju prijazen način in z razvojem EQUACARE so dokazali, da je njihovo poslanstvo res v dobrobit našega planeta.

Preprosto in okolju prijazno

EQUACARE je linija izdelkov za nego doma in telesa, ki so bili zasnovani tako, da negujejo kožo na najbolj naraven način, hkrati pa varujejo planet pred škodljivimi sestavinami in odpadki ter zmanjšujejo ogljični odtis. Tradicionalni kozmetični produkti vsebujejo le 1/10 aktivnih sestavin, ostalo je v velikih plastičnih pakiranjih samo voda in tukaj se začne EQUACARE zgodba. Njena skrivnost je v naravni formuli z eteričnimi olji, sestavljeni iz premium sestavin, ki ji v ličnem in trajnostnem dozirniku (razpršilniku), le dodate vodo in vaš kozmetični ali čistilni preparat je pripravljen. Ko ga porabite, dokupite aktivno sestavino (naravno formulo) in si zopet doma naredite novo čistilo ali izdelek za nego telesa z dodajanjem vode v dozirnik, ki ga že imate. Tako preprosto je. Nikoli več vam ne bo potrebno kupovati ogromnih plastičnih embalaž, ki niso prijazne do okolja in priznajmo, tudi do izgleda vašega doma. Če pa so pri izdelkih, ki jih sedaj kupujete, vprašljive tudi sestavine, vam bo tudi koža neizmerno hvaležna.

Poglejte jih od blizu

V starem delu Ljubljane se nahaja trgovina IKA, ki na svoje poličke postavlja izključno izdelke slovenskih podjetnikov. Velikokrat se trudijo, da podprejo tudi kakšno slovensko inovacijo, ki si utira pot na trg. Že nekaj časa pri izbiri izdelkov na poličkah stremijo, da so le ti trajnostno naravnani, prijazni do okolja, z mislijo na boljšo prihodnost našega planeta, zato so bili navdušeni, ko so lansko poletje izvedeli, da bodo luč sveta ugledali trajnostni izdelki za dom in nego telesa EQUACARE.

Vsak mesec v Trgovini IKA svoji izložbeni okni, ki gledata na ljubljanske ulice, prepustijo v roke slovenskim ustvarjalcem s katerimi sodelujejo. Tako ima izložba prav poseben čar, ustvarjalci pa se predstavijo mimoidočim, ki se pogosto ustavijo ob njej in občudujejo izvirnost slovenskih rok. Ob zaprtjih za zajezitev širjenja COVID-19, izložba Trgovine IKA nikoli ni samevala. Ravno te dni so postavitev prepustili EQUACARE, ki je na ogled postavila svojo inovacijo in revolucionarne izdelke na področju kozmetike in čistil. Pri njih lahko izbirate med paketi, ki vsebujejo dozirnike (razpršilnike) in dva polnila. Na voljo so gel za tuširanje, peneče milo za roke, detergent za pomivanje posode in univerzalno čistilo za dom. Narejeni iz popolnoma naravnih sestavin, ker si vaša koža in dom to zaslužita, naš planet pa, da ga enkrat za vselej prenehamo obremenjevati z odpadki.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!