fbpx

Una botella

El primer biberón era grande, de cristal y con una tetina grande. Hoy en día hay varios tipos para elegir. Plástico, vidrio, pequeño, grande, de diferentes fabricantes y cada uno tiene su especialidad. El biberón de cristal es adecuado para recién nacidos y bebés que aún no pueden sostenerlo por sí mismos. Bebés que ya pueden...

Prva steklenička za dojenčke je bila velika, steklena in z velikim cucljem. Danes jih je na izbiro več vrst. Plastične, steklene, majhne, velike, različnih proizvajalcev in vsaka ima svojo posebnost. Steklenička iz stekla je primerna za novorojenčke in dojenčke, ki je še ne držijo sami. Dojenčki, ki lahko že sami držijo stekleničko, pa naj imajo plastično. Njena prednost je predvsem v tem, da je lahka in bolj primerna za male ročice. Brez cuclja steklenička ne more opravljati svojega namena. Tako kot stekleničk je na tržišču veliko vrst cucljev. Lahko so iz lateksa ali iz silikona. Silikonski cucelj je prozoren, njegova značilnost pa je, da se hitro obarva, a ne izgubi svoje oblike. Cucelj iz kavčuka je rumeno rjave barve, in ker je material mehkejši, bomo velikost luknjice za večji pretok lahko povečali sami. Pozorni bodimo na curek, ta je namreč odvisen od vrste cuclja. Če je luknjica prevelika, bo mleko kar teklo iz nje, dojenčku se lahko zaleti in pogoltne preveč zraka. Pri tem velja še opozorilo, da ne varčujmo pri nakupu kakovostnih cucljev. Dober cucelj ima dodatno odprtinico, ki omogoča prehod zraka. To je pomembno zato, da se v steklenički sproti izravnava pritisk, ko otrok izsesava tekočino iz nje. Ko bomo kupovali stekleničko, ne pozabimo na dodatke, ki bodo v pomoč pri higieni in čiščenju. To so sterilizator, krtače za čiščenje in termo steklenica za shranjevanje stekleničk, kar je zelo uporabno za poletna potepanja, ko bi se vnaprej pripravljena hrana na vročini lahko pokvarila. Stekleničko in cucelj je pred vsako uporabo in po njej nujno temeljito očistiti. Čisto stekleničko je nato treba še sterilizirati. Ko je otrok večji, lahko stekleničko uporablja sam. Vendar bodimo pozorni, da je ne bo uporabljal prepogosto, saj lahko privede do napačnega ugriza in stekleničnega kariesa, ki je zgodnja oblika poškodbe zob.

www.bibaleze.si

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.