fbpx

Steklenička

Prva steklenička za dojenčke je bila velika, steklena in z velikim cucljem. Danes jih je na izbiro več vrst. Plastične, steklene, majhne, velike, različnih proizvajalcev in vsaka ima svojo posebnost. Steklenička iz stekla je primerna za novorojenčke in dojenčke, ki je še ne držijo sami. Dojenčki, ki lahko že sami ...

Prva steklenička za dojenčke je bila velika, steklena in z velikim cucljem. Danes jih je na izbiro več vrst. Plastične, steklene, majhne, velike, različnih proizvajalcev in vsaka ima svojo posebnost. Steklenička iz stekla je primerna za novorojenčke in dojenčke, ki je še ne držijo sami. Dojenčki, ki lahko že sami držijo stekleničko, pa naj imajo plastično. Njena prednost je predvsem v tem, da je lahka in bolj primerna za male ročice. Brez cuclja steklenička ne more opravljati svojega namena. Tako kot stekleničk je na tržišču veliko vrst cucljev. Lahko so iz lateksa ali iz silikona. Silikonski cucelj je prozoren, njegova značilnost pa je, da se hitro obarva, a ne izgubi svoje oblike. Cucelj iz kavčuka je rumeno rjave barve, in ker je material mehkejši, bomo velikost luknjice za večji pretok lahko povečali sami. Pozorni bodimo na curek, ta je namreč odvisen od vrste cuclja. Če je luknjica prevelika, bo mleko kar teklo iz nje, dojenčku se lahko zaleti in pogoltne preveč zraka. Pri tem velja še opozorilo, da ne varčujmo pri nakupu kakovostnih cucljev. Dober cucelj ima dodatno odprtinico, ki omogoča prehod zraka. To je pomembno zato, da se v steklenički sproti izravnava pritisk, ko otrok izsesava tekočino iz nje. Ko bomo kupovali stekleničko, ne pozabimo na dodatke, ki bodo v pomoč pri higieni in čiščenju. To so sterilizator, krtače za čiščenje in termo steklenica za shranjevanje stekleničk, kar je zelo uporabno za poletna potepanja, ko bi se vnaprej pripravljena hrana na vročini lahko pokvarila. Stekleničko in cucelj je pred vsako uporabo in po njej nujno temeljito očistiti. Čisto stekleničko je nato treba še sterilizirati. Ko je otrok večji, lahko stekleničko uporablja sam. Vendar bodimo pozorni, da je ne bo uporabljal prepogosto, saj lahko privede do napačnega ugriza in stekleničnega kariesa, ki je zgodnja oblika poškodbe zob.

www.bibaleze.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.