fbpx

Cómo limpiar tu alfombra: Una limpieza rutinaria y profunda la mantendrá como nueva

Foto: envato

Vas zanima, kako očistiti preprogo, da bo videti kot nova? Preverite te trike.

Preproga je izpostavljena dlakam naših ljubljenčkov in kozarcem rdečega vina, kako torej očistiti preprogo, da bo videti kot nova?! Gre za enega najopaznejših in najpomembnejših elementov v našem domu zato je pomembno, da ga redno vzdržujemo in očistimo. V nasprotnem primeru lahko skazi podobo domovanja in začne oddajati čudne vonjave.

Kako pogosto očistiti preprogo?

Priporočljivo je, da preprogo sesamo vsaj enkrat na teden. S tem odstranimo prah, umazanijo in drobce, ki se naberejo na površini. Poleg tega je treba preprogo globinsko očistiti vsaj enkrat na leto, da se odstranijo trdovratni madeži in umazanija, ki se zadržujejo v globljih plasteh vlaken.

Foto: Unsplash/Josh Hemsley

Kako odstraniti dlake hišnih ljubljenčkov?

Dlake hišnih ljubljenčkov so lahko trdovratne in težko odstranljive, vendar obstajajo učinkoviti načini za njihovo odstranjevanje. Ena izmed najboljših metod je uporaba posebne krtače za preproge, ki bo učinkovito odstranila dlake iz vlaken. Poleg tega lahko uporabimo tudi valjček za odstranjevanje dlak ali sesalnik s posebnim nastavkom za hišne ljubljenčke.

Kako odstraniti neprijetne vonjave?

Neprijetne vonjave, ki se zadržujejo v preprogi, lahko odstranimo z uporabo naravnih sredstev, kot sta soda bikarbona in kis. Soda bikarbona absorbira vonjave, medtem ko kis nevtralizira neprijetne vonjave. Preprosto posujte soda bikarbono po preprogi, pustite delovati nekaj ur in nato posesajte. Če je vonj še vedno prisoten, lahko preprogo obrišete z raztopino vode in kisa ter nato dobro posesate.

Foto: Unsplash/Alex Shu

Kako odstraniti madeže vina?

Madeže vina je najbolje odstraniti čim prej, preden se usedejo v vlakna preproge. Najprej očistite madež s čisto krpo ali papirnato brisačo, da odstranite odvečno tekočino. Nato preostali madež obdelajte s toplo vodo in blagim detergentom ter nežno vtrite s čisto krpo. Če madež ostane, ga lahko poskusite odstraniti s posebnim čistilnim sredstvom za preproge ali mešanico vode, kisa in tekočega detergenta. Po odstranitvi madeža preprogo dobro posesajte in pustite, da se posuši.

Z rednim vzdrževanjem in pravilnim čiščenjem lahko preprogo ohranite svežo, čisto in privlačno, tako da bo videti kot nova še vrsto let.

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.