fbpx

Euro NCAP 2017 – Volvo navdušil na testu trkov

Volvo S90

Znani so rezultati prvih testov organizacije Euro NCAP v letu 2017. Za začetek leta so razbijali dva Volva, ki sta se izjemno izkazala. Volvo S90 in Volvo V90 sta se namreč uvrstila med najvarnejše avtomobile v zgodovini testov Euro NCAP.

Na prvih testih Euro NCAP v letu 2017 sta se na rešetu znašla Volvo S90 in Volvo V90, ki sta se na testih izjemno izkazala. Uvrstila sta se celo med tri najvarnejše avtomobile v zgodovini testov Euro NCAP.


Limuzina in karavan iz serije 90 sta oba dosegla pet zvezdic in stopata po poti modela Volvo XC90, ki je bil prvi, ki je dobil maksimalno število točk (6) za samodejno zaviranje v sili v primeru naleta. S90 in V90 sta šest točk dobila tudi za samodejno zaviranje v sili s prepoznavanjem pešcev. Sistem so testirali v treh različnih situacijah, in sicer, ko pešec priteče z leve in desne ter ko otrok priteče z desne med avtomobiloma.

PREBERITE ŠE: Euro NCAP: to so najbolj varni avtomobili 2016

Če iščete varen avto, ste ga v Volvu definitivno našli.
Če iščete varen avto, ste ga v Volvu definitivno našli.

Izkazala sta se tudi s sistemom za ohranjanje vozila znotraj voznega pasu in sistemom za samodejno uravnavanje hitrosti, ki sta vgrajena serijsko.

Galerija – Volvo (Euro NCAP 2017):

Dodatne Informacije

Več informacij:
euroncap.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!