fbpx

Exodos 2017 – ustvarjanje brez meja in predsodkov

Exodus 2017

Pred vrati je Exodos 2017. Jubilejni 20. festival sodobnih odrskih umetnosti bo v Ljubljani potekal med 19. in 23. aprilom 2017. Letošnja izdaja festivala bo v znamenju mladih umetnikov z vseh koncev sveta, ki bodo prišli od Tibeta, Kitajske, prek držav Evropske unije in Balkana, do Burkine Faso in Južne Afrike. Njihov skupni imenovalec je visok ustvarjalni potencial, ki ga evropsko občinstvo (še) ne pozna. Vstopnice so že v prodaji.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Različne lokacije po Ljubljani
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
6 €/12 €

Exodos 2017 je vse bliže. Gledališke odre in druga kulturna prizorišča v Ljubljani bodo med 19. in 23. aprilom 2017 zasedli mladi umetniki, zbrani iz vseh vetrov, ki jih tematsko povezujejo družbena angažiranost, ljubezen do umetnosti, ustvarjanje na podlagi telesnosti in pripadnost istemu prostoru.

PREBERITE ŠE: Koncert: Nemške rock legende Scorpions prihajajo v Ljubljano


Odprla ga bo predstava Zibelka, v kateri umetniki s Kitajske ter držav srednje in vzhodne Evrope s prepletom tradicionalnega in sodobnega plesa, glasbe iz sedmih držav in kulture dveh celin testirajo naše sprejemanje razlik in iskanje podobnosti. Ustvarjanje brez meja in brez predsodkov bo nasploh rdeča nit festivala, tako predstav kot neformalnega druženja. Spremljevalni program bo vključeval debate, okrogle mize in učenje tradicionalnega kitajskega plesa. Vstopnice so že v prodaji.

Dodatne Informacije

Več informacij:
exodosljubljana.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.