fbpx

Fairphone 5: Pametni telefon, ki namerava ostati z vami vsaj do leta 2033!

Fairphone 5 - najbolj trajnostni telefon na svetu!

Fairphone 5
Foto: Fairphone

Fairphone 5 ni zgolj še en v nizu pametnih telefonov; je manifest. Z obljubo podpore programske opreme za več kot 8 let, to inovativno podjetje postavlja nove mejnike v svetu mobilne tehnologije. Poglobite se v svet trajnostne tehnologije in razmislite, ali je Fairphone 5 morda zadnji telefon, ki ga boste kdaj potrebovali.

V času, ko je najnovejši iPhone zastarel že pred koncem dneva, Fairphone pluje proti toku s svojo drzno vizijo: pametnim telefonom, ki je zasnovan za tek na dolge proge. Ne govorimo le o robustnosti. Fairphone 5 prinaša obljubo o podpori programske opreme za več kot 8 let. Medtem ko večina med nami v tem času zamenja že štiri telefone, bodo uporabniki Fairphone 5 morda še vedno uživali v svoji prvotni napravi. In če se sprašujete, ali bomo leta 2033 sploh še uporabljali telefone ali pa bomo že vsi del metaverza, vas Fairphone pomirja.

Zgodba o trajnosti, ki je vedno bolj seksi

Fairphone ni običajno tehnološko podjetje. Z razkritjem svojega najnovejšega modela, Fairphone 5, postavljajo nove standarde. Ta naprava, ki jo poganja Android 13, ne prinaša le vrhunskih tehničnih specifikacij. Gre za spremembo paradigme.

Fairphone 5 je naslednik modela Fairphone 4 iz leta 2021, njihove prve naprave s podporo za 5G. Zakaj nov telefon vsaki dve leti? Fairphone to pojasnjuje s specifikami proizvodnih ciklov elektronike. Ne gre jim za neprestano izdelavo novih modelov, ampak za prilagajanje industriji ob hkratnem spodbujanju trajnosti naprav.

Zanimivo postane, ko govorimo o programski opremi. Z zavezo k 8-letni podpori in petim nadgradnjam OS, Fairphone premika meje mogočega v svetu pametnih telefonov. Če niste navdušeni nad privzetim ekosistemom Google, ni problema. Fairphone omogoča enostavno namestitev alternativnega operacijskega sistema.Miquel Ballester
, vodja oblikovanja pri Fairphone, je poln pričakovanj: “Z Fairphone nadaljujemo z rušenjem ovir … kažemo elektronski industriji, kaj je mogoče.” S poudarkom na trajnosti, od modularne zasnove do uporabe recikliranih materialov, Fairphone postavlja nove standarde v etični elektroniki.

Foto: Fairphone

A ne gre le za telefon. Fairphone je zavezan k večjemu dobremu. Od zagotavljanja dostojnega plačila delavcem v proizvodnji do spodbujanja obnovljivih virov energije, podjetje nenehno postavlja nove mejnike.

Fairphone 5
Foto: Fairphone

Pod pokrovom – tehnične specifikacije

Fairphone 5 ni le o trajnosti; gre tudi za trdno tehnološko izkušnjo. Poglejmo podrobnosti:

Zaslon: OLED zaslon je prava paša za oči s svojo ostrino 1224 x 2700 in osveževalno hitrostjo 90Hz. Pozabite na klasično zarezo in pozdravite eleganten izrez za sprednjo kamero.

Jedro: Pod pokrovom Fairphone 5 poganja procesor Qualcomm QCM6490, dopolnjen z velikodušnih 8GB RAM-a. Z 256GB vgrajenega pomnilnika, ki ga lahko razširite za neverjetnih 2TB preko microSD, vam nikoli ne bo zmanjkalo prostora za vaše fotografije, aplikacije in datoteke.


Kamere: Fairphone 5 dviguje svojo fotografsko igro z 50-megapikselno glavno kamero, 50-megapikselnim ultra širokokotnim objektivom in 50-megapikselno sprednjo kamero. Čeprav morda ni vodilni v fotografskem oddelku, se zagotovo lahko kosa z najboljšimi.

Življenjska doba baterije: Zamenljiva baterija s kapaciteto 4,200mAh zagotavlja, da ostaneš povezan ves dan. In če potrebujete hitro polnjenje, vam je na voljo hitro polnjenje z močjo 30W.

Trajnost in več: Poleg tehničnih specifikacij Fairphone nadaljuje svojo zavezanost etičnim in trajnostnim praksam. Od pridobivanja Fairtrade zlata do uporabe recikliranih materialov podjetje postavlja nove standarde v tehnološki industriji.

Fairphone 5 ni le pametni telefon; je gibanje. Postavlja izzive normam tehnološke industrije z napravo, ki ne ponuja le trdnih specifikacij, ampak zastopa nekaj večjega. Ne glede na to, ali ste tehnološki navdušenec ali nekdo, ki želi narediti etično izbiro, je Fairphone 5 naprava, ki si zasluži vašo pozornost. In ne pozabite, medtem ko drugi telefoni morda zaslepijo s svojim začetnim sijajem, je Fairphone 5 v igri za dolgi rok.

Kje kupim Fairphone 5 najceneje?!/

Zadnja posodobitev 2023-12-11 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Če razmišljate o novem telefonu in želite izbrati nekaj, kar je dobro za vas in za okolje, je Fairphone 5 morda prava izbira za vas. Z možnostjo prednaročil, ki so že na voljo, in datumom izdaje 14. septembra za večino evropskih trgov, je čas za odločitev.

V svetu, kjer tehnologija hitro zastara, je Fairphone kot svež zrak. Z modelom Fairphone 5 ne prodajajo le izdelka; prodajajo vizijo bolj trajnostne prihodnosti. In s to obljubo desetletne podpore je to prihodnost, ki jo z nestrpnostjo pričakujemo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.