fbpx

Fenomenalen trik za pripravo ocvrte hrane, da ne vpije veliko olja

Foto: envato

Ali ste vedeli, da lahko kozarec žganja spremeni način, kako pripravljate ocvrto hrano? Kako je mogoče, da dodate to sestavino in obenem zmanjšate uporabo olja ter dosežete popolno konsistenco?

Ocvrta hrana je ena izmed tistih jedi, ki nas pogosto zapelje s svojim hrustljavim in okusnim videzom ter omamnim vonjem.

Vendar pa, kljub svoji neustavljivi privlačnosti, se mnogi od nas ob misli na prekomerno maščobo v testu znajdemo v dilemi! Kako uživati v hrustljavem testu, ne da bi se obremenjevali s preveliko količino olja? S to nalogo se spopada že dolga vrsta kuharskih navdušencev, ki so sčasoma razvili različne trike in metode za doseganje popolnega ocvrtega testa brez neprijetnega občutka mastnosti.

Nezdravo namakanje v olju. Foto: Pixabay

Ocvrta hrana – uporaba sode bikarbone ali pecilnega praška pri pripravi testa

Ta preprosta, a učinkovita sestavina ima moč, da zmanjša vpijanje maščobe med cvrtjem, tako da testo ostane hrustljavo, vendar manj mastno.

Priprava testa s sodo bikarbono ali pecilnim praškom ni le enostavna, temveč tudi zanesljiva. S tem trikom se testo ne le hitreje zapeče, ampak tudi absorbira manj olja, kar pomeni, da bo končni izdelek manj masten in bolj hrustljav.

Foto: envato

Ocvrta hrana – dodajanje alkohola v testo

Ta stari trik, ki so ga uporabljale že naše babice, omogoča, da testo absorbira manj maščobe in ohrani svojo hrustljavost. Lahko dodamo žganje ali rum, ki ne samo zmanjšata vpijanje olja, ampak tudi dodata subtilno aromo testu.

Pri uporabi alkohola je pomembno, da ga dodamo v zmernih količinah, saj prevelika količina lahko vpliva na teksturo in okus testa. Žganje ali rum dodajamo med mešanjem sestavin za testo in nato nadaljujemo s postopkom priprave kot običajno. Rezultat bo testo, ki bo enako hrustljavo kot običajno, vendar z manjšo vsebnostjo maščobe, kar bo zagotovo razveselilo vaše brbončice.

Foto: envato

Poleg tega je treba omeniti, da je pri pripravi ocvrtega testa ključnega pomena tudi izbira pravega olja. Priporočljivo je uporabiti olje z visoko točko dimljenja, kot je arašidovo olje ali sončnično olje, saj se pri visokih temperaturah ne bo začelo razgrajevati, kar bi lahko pokvarilo okus in teksturo testa.

Pomembno je tudi, da se olje po vsaki uporabi pravilno odstrani in zamenja, da se prepreči prekomerno kopičenje nečistoč, ki lahko negativno vplivajo na kakovost in okus ocvrtega testa.

Redno čiščenje olja in posode za cvrtje je ključno za ohranjanje svežine in okusa vaših jedi.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.