fbpx

Ferrari 488 Spider: ”plešasta” različica modela 488 GB

Ferrari 488 Spider

Novi Ferrari 488 Spider je ''plešasta'' različica modela 488 GB. Zakaj plešasta? Ker je Spider njegova izpeljanka z odprto streho. Veter v laseh vam lahko v njem piha do hitrosti 325 km/h in tako velja za najhitrejšega Ferrarija s trdo pomično streho. Svoj debi bo doživel na avtomobilskem salonu v Frankfurtu septembra 2015, tu pa so že prve fotografije in tehnične specifikacije.

Družina 488 je dobila naraščaj, saj se po modelu Ferarri GTB zdaj čredi pridružuje še Ferrari 488 Spider, njegova različica s trdo premično streho, ki je od kupejevskega brata težja za 50 kilogramov (1420 kg). Pod pokrovom ”Pajka” se skriva 3,9-litrski twin turbo V8 agregat s 670 ”Cavallinovimi rampanti”, t.j. ”konji” (492 kW, 760 Nm navora), ki svojo moč prenaša prek 7-stopenjskega menjalnika, ki so si ga sposodili pri svojem F1 programu. Kot 10 kg težji predhodnik 458 Spider, ima tudi naslednik dvodelno zložljivo streho, ki se v stanju mirovanja zloži v 14 sekundah (med vožnjo je ni ”operativna”).
https://youtu.be/1TPOcbDnquY
Od nič do 100 km/h se izstreli v treh sekundah (8,7 sekunde do 200 km/h), medtem ko končna hitrost znaša 325 km/h (pri zaprti strehi). Za nekoliko več adrenalina med vožnjo bo poskrbel tudi manj ”obsesiven” sistema za preprečevanja zdrsa pogonskih koles, saj naj bi bilo na ta račun pospeševanje iz ovinka tudi do ducat odstotkov hitrejše.

PREBERITE ŠE: Sestavite si popolno repliko Ferrarija F40 iz Lego kock

Pravijo, da je to kabriolet z najboljšo aerodinamiko, ki je kadajkoli zapeljal iz  Maranella.
Pravijo, da je to kabriolet z najboljšo aerodinamiko, ki je kadajkoli zapeljal iz Maranella.

Za glavami potnikov Ferrari 488 Spiderja se nahaja varovalno steklo, ki ščiti pred vetrom in je lahko odprto tudi, ko je streha zaprta, da slišite vso tisto rohnenje motorja za vami. Cena športnika z mnogo eksotičnimi materiali zaenkrat še ni znana, je pa kupe različica na voljo od 260 tisoč evrov dalje, kar pomeni, da bo Spider verjetno nekaj deset tisočakov dražji.

Dodatne Informacije

Več informacij:
488spider.ferrari.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.