fbpx

Sončna očala MOOD – očala za pristno psihedelično izkušnjo

Psihedelična sončna očala MOOD

Toliko odlične glasbe je bilo napisane pod vplivom opojnih substanc, kar pa ne pomeni, da jih morate jemati tudi sami, da jo izkusite v popolnosti. Medtem ko jih mnogi jemljejo in priporočajo za boljšo izkušnjo, je madžarski študent Bence Agoston prišel z mnogo bolj varno in dostopno alternativo, ki zgolj posnema psihedelično izkušnjo drog. Sončnimi očali MOOD, ki so narejena s pomočjo 3D tiska.

Sončna očala MOOD so bila izdelana zato, da poslušanje glasbe postane večplastno doživetje in to brez, da bi se dotaknili drog. Z njimi namreč dosežemo tisto stopnjo zamaknjenosti, ki jo sicer pripisujemo prav drogam. A za tovrstno izkušnjo se ni treba zatekati v svet mamil in alkohola. Psihedelično doživetje lahko namreč izkusite tudi pri popolni zavesti in sicer s šestimi zamenljivimi stekli (nudijo tudi UV zaščito). Gre za stekla s posebnimi vzorci, ki ustvarjajo optični učinek podoben učinku Moiré, grafičnemu prepletu med dvema grafikama.

Stekla lahko med poslušanjem glasbe obračate in tako še ojačate optični učinek.
Stekla lahko med poslušanjem glasbe obračate in tako še ojačate optični učinek.

Filtri so prosojni in filtrirajo rdečo, zeleno in modro barvo, z njimi pa si lahko pričarate nešteto ”halucinacij”, saj ima okvir očal prostora za tri za vsako oko, svetloba, ki se lomi skozi njih pa v različnih kombinacijah odreagira drugače. Poleg tega lahko stekla poljubno obračate okoli svoje osi.

PREBERITE ŠE: Bændit – upogljiva modularna sončna očala

”Lenonovska” očala lahko uporabljate tudi kot običajna sončna očala z navadnimi stekli.

Dodatne Informacije

Več o avtorju:
behance.net

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!