Ferrari SF90 Spider Hybrid: 986 hibridnih konjev in 800 Nm navora

Ferrari je hibrid!

Ferrari je bil letos precej priden, saj je uspel predstaviti kar nekaj novih in prenovljenih modelov. Med njimi Omologata in Portofino M. Sedaj predstavlja priključni hibrid Ferrari SF90 Spider Hybrid.

Kot že ime pove, gre za različico kupeja SF90 Stradale z odprto streho, ki je bila predstavljen konec maja leta 2019. Spider ima električno zložljivo trdo streho, zasnovano tako, da lahko kabriolet ostane izredno zvest kupejevskemu stilu. Inženirji iz Maranella trdijo, da je zaradi široke uporabe aluminija snemljiva trda streha približno 40 kilogramov lažja od tradicionalne. V 14 sekundah se dvigne ali spusti in lahko jo upravljate, ne da bi se popolnoma ustavili. SF90 Spider je opremljen z električnim pomičnim zadnjim steklom za večje udobje in manj vetra, medtem ko je streha pospravljena.


Prinaša pa ta kupe precej zapleten hibridni pogonski sklop s 4-litrskim V8 z dvema turbinama in tremi elektromotorji. Sistem PHEV ima skupno moč 986 KM in navor 800 Nm, kar pomeni, da od 0 do 100 km/h pospeši v dveh sekundah in pol ter doseže končno hitrost 340 km/h. Edina statistika uspešnosti, ki je bila doslej razkrita, kjer Spider ne dosega zmogljivosti modela Stradale, je 0-200 km/h. SF90 to stori v sedmih sekundah, medtem ko kupe to delo opravi v le 6,7 sekunde. Ni treba posebej poudarjati, da gre za manjšo razliko, ki ob koncu dneva v resnici ni pomembna, a vseeno jo je dobro poznati pri avtomobilih, kjer številke štejejo prav vse.

Ferrari SF90 Spider Hybrid

Ferrari ponuja za hibridni sklop s 7-letno garancijo.

Dodatne Informacije

ferrari.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!