Alfa Romeo Giulia GTA by Totem: legenda z novim srcem

Ko “restavriranje” avtomobila naredi še en korak naprej in iz legende dobimo električni sodobni avtomobil. To je zgodba o avtomobilu Alfa Romeo Giulia GTA, ki je dobila novo srce!

Restavracije avtomobilov v načinu restmod, pri katerih so med obnovami kultnim modelom dodani novi, sodobni sestavni deli, postajajo vse bolj pogosti in priljubljeni. Nič čudnega, saj je včasih lažje razviti in izdelati nove dele, kot iskati včasih izjemno redke originale. In pri Totem Automobiles so šli še korak dlje. Za svoj prvi projekt so se namreč odločili narediti nekaj praktično “nezdružljivega”: v Alfo Romeo Giulia GTA iz 70. let prejšnjega stoletja so namestili električni pogon z močjo 525 KM!

Sodobno in novo – združeno!

Kaj je restmod?

Restomod je razmeroma nov trend v svetu zbirateljskih vozil. Ta v nasprotju z navdušenjem nad originali, meša staro in novo tehnologijo, da ustvarinajboljše iz obeh svetov, pri čemer se klasični slog ujema s sodobnim udobjem, zmogljivostjo in zanesljivostjo. Od velikanskih, retro stiliziranih platišč do Singerjevih ročno izdelanih Porschejev. Trend, ki se bo v naslednjih letih izjemno prijel.

525 konjev je sicer električnih, kar nas niti malo ne moti!

Pojdimo po vrsti. Da bi lahko takšen avto pod pokrovom zdržal 525 KM, je bilo treba narediti celo vrsto dodelav. Tako je po navedbah podjetja le 10 odstotkov delov ostalo originalnih. Poleg tega je bilo spremenjeno celotno vzmetenje – nameščena sta MacPhersonova opora spredaj in multilink zadaj, na voljo pa so tudi novi Bilsteinovi amortizerji.

Serijski motor z močjo 192 KM je nadomestil električni motor z močjo 525 KM, združen z baterijo s 50,4 kWh. Predelovalec Totem poudarja, da je mogoče dobiti tudi “ponarejen” zvok bencinskega motorja za vse tiste, ki se nočejo voziti v tišini. Vozniki bodo lahko uporabljali nadzor pospeševanja, na voljo pa bo tudi pa tudi način drsenja oziroma driftanja! Zanimivo je, da so objavljene tudi uradne številke. Tako trdijo, da lahko ta model doseže 100 km/h v samo 3,4 sekunde, medtem ko je največja hitrost kar 245 km/h. Ker gre za električni avtomobil, moramo omeniti tudi, da je doseg z enim polnjenjem solidnih 360 km.

“Besna” Alfa Romeo

Ta predelava je poleg nenavadnega pogona dobila tudi sodobne elemente na zunanjosti. Tako spredaj prevladujejo nove LED-luči, obstajajo pa tudi različni vizualni dodatki karoserije. V notranjosti je športni volan Momo, klimatska naprava in sistem “keyless go”.

Cena še ni znana, vendar smo prepričani, da se kupec najde ne glede na slednjo.

Dodatne Informacije

totemautomobili.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Heineken B.O.T.: za mrzlo pivo v žejnih trenutkih