fbpx

3 reseptiä kurpitsajälkiruoaksi, jotka vievät sinut takaisin lapsuuteen

On tullut aika, jolloin puutarhoissa voimme nähdä oranssinruskeita kurpitsoja rukoilemassa suurten vihreiden lehtien alta. Niistä voidaan valmistaa erilaisia suolaisia ruokia, mutta emme saa unohtaa herkullisia jälkiruokia, joiden kurpitsan maku tuo sinut takaisin lapsuuteen.

Trije recepti za pripravo sladic z bučo:

Pita z bučo

AINESOSAT:

Za maso:

  • 176 g moke
  • 116 g ovsa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 žličke soda bikarbone
  • 105 g sladkorja
  • 110 g ruskeaa sokeria
  • 170 g voita
  • 1 tl vaniljauutetta

Za kremo:

  • 50 g sokeria
  • 55 g ruskeaa sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 žlice muškatnega oreščka
  • 1/4 žlice ingverja
  • neilikka
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 muna
  • 1 munankeltuainen
  • 1/2 žličke vaniljevega izvlečka
  • 296 g svežega bučnega pireja
  • 85 ml mleka v prahu
  • sladka smetana in cimet za postrežbo (neobvezno)

VALMISTAUTUMINEN:

Taikina: Pečico segrejte na 350 stopinj. V posodi 30 sekund mešajte moko, oves, sol in sodo bikarbono. V zmes dodajte polovico sladkorja in polovico rjavega sladkorja. Stopljeno maslo in vaniljev ekstrakt dodajte v mešanico in vse skupaj dobro zmešajte. Polovico testa razporedite po 20 x 20 cm pekaču in ga postavite za 15 minut v pečico.

Masa: V posodi zmešajte 1/4 sladkorja, 1/4 rjavega sladkorja, cimet, muškatni orešček, ingver, nageljnove žbice in sol. V zmes dodajte jajce, jajčni rumenjak in vaniljo ter bučo in mleko. Maso dobro zmešajte in jo polijte po testu ter postavite v pečico. Po 15 minutah pito dajte ven iz pečice in po njej razporedite preostanek testa. Preklopite pečico na pečenje od zgoraj, in po 20 minutah peke lahko pito postavite za eno uro v hladilnik. Ko se ohladi, jo narežite na kocke in jo postrezite s sladko smetano.

Rulada z bučo

AINESOSAT:

Taikinaa varten:

  • 3–4 žlice sladkorja v prahu
  • 115 g moke
  • 1/2 žlička pecilnega praška
  • 1/2 žlička soda bikarbone
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/4 tl suolaa
  • neilikka
  • 3 munaa
  • 225 g sladkorja
  • 175 g svežega bučnega pireja

Za kremo:

  • 227 g kremnega sira
  • 125 g sladkorja v prahu
  • 84 g masla
  • 1 čajna žlička vaniljevega izvlečka

VALMISTAUTUMINEN:

Taikina: V 13 x 18 cm pekač položite papir za peko in po njem posujte 3 do 4 žlice sladkorja v prahu. V posodi združite moko, pecilni prašek, sol, soda bikarbono, nageljnove žbice in cimet. V drugi posodi zmešajte jajca in sladkor, da dobite maso svetlo rumene barve. V nastalo maso dodajte bučo, jo dobro zmešajte in združite z moko. Nastalo maso enakomerno porazdelite po pekaču in postavite v pečico za 14 minut na 190 stopinj Celzija. Po peki pecivo takoj ločite od papirja in ga položite na čisto krpo.

Krema: V posodi z mešalnikom zmešajte kremni sir, sladkor v prahu, stopljeno maslo in vaniljev ekstrakt. Ko dobite gladko maso, jo premažite po testu, ki ga nato s pomočjo krpe počasi in previdno zarolate. Rulado ovijte s plastično folijo in jo postavite v hladilnik.

Mafini z bučo

AINESOSAT:

Taikinaa varten:

  • 1 žlica začimb za pito iz buč (4 žlice cimeta, 2 žlici ingverja, 2 žlički muškatnega oreščka, 1 žlička klinčkov, 1 žlička pimenta, 1/2 žličke kardamoma)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 425 g svežega bučnega pireja
  • 200 g sokeria
  • 100 g ruskeaa sokeria
  • 1/2 lusikallista sokeria
  • 2 munaa
  • 2 žlici + ¼ rastlinskega olja
  • 1 ruokalusikallinen vaniljauutetta
  • 220 g moke

Za kremo:

  • 200 g tuorejuustoa
  • 50 g sokeria
  • 1 muna
  • 2 žlici vaniljevega izvlečka

VALMISTAUTUMINEN:

Taikina: Pečico segrejte na 190 stopinj Celzija. V posodi zmešajte moko, začimbe za pito iz buč, pecilni prašek in sol. V drugi posodi zmešajte bučo, sladkor in rjav sladkor. Vanjo dodajte jajca, rastlinsko olje in vaniljev izvleček. Počasi maso združite z moko in mešajte, dokler grudice ne izginejo.

Krema: V posodi zmešajte kremni sir s sladkorjem, jajčnim rumenjakom in vaniljevim izvlečkom. Nastalo maso vlijte v pekač za mafine, na vrh vsakega mafina pa dajte eno žlico kreme, ki jo nato z zobotrebcem razmažete, da dobite pisane mafine. Pecite jih 18 do 20 minut in jih pred postrežbo ohladite na sobni temperaturi.

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.