fbpx

Kolme uutta Samsung Galaxy S10+:n ominaisuutta, joista et tiennyt!

Uusi Samsung Galaxy S10+ -älypuhelin on ehdottomasti loistava puhelin, mutta uskomme, että et vielä tiedä kaikkia sen piilotettuja ominaisuuksia. Jälkimmäiset tekevät eron hyvien ja parhaiden puhelimien välillä. Katsotaanpa, mitkä ovat uuden Samsung Galaxy S10+:n kolme parasta ominaisuutta, joista et tiennyt!

Sarja pametnih telefonov Samsung Galaxy S10 je prinesla kopico inovacij, ki jih povprečni uporabniki ne bodo opazili takoj. A je prav zaradi njih käyttäjäkokemus veliko boljša. Tudi zato smo se tokrat posvetili trem, za katere verjamemo, da jih še ne pozante in so pravi tehnološki presežki!

“Sharing is caring”: brezžično napolni drugo napravo in še več …


Kolikokrat se vam je že zgodilo, da je vaši pametni uri ali brezžičnim slušalkam v neprimernem trenutku zmanjkalo energije za delovanje? Zdaj boste lahko vaš Samsung Galaxy S10+ uporabili kot “polnilec” ter z njim napolnili sleherno napravo, ki omogoča standard polnjenja Qi. Še več! Z energijo boste lahko polnili tudi naprave, ki se ne polnijo brezžično, saj se lahko te napajajo preko vtiča USB-C. Slednji omogoča tako imenovano obratno napajanje. Samsung Galaxy S10+ lahko izjemno hitro brezžično napolnite s pomočjo nove tehnologije Fast Wireless Charging 2.0, ki omogoča kar 33 odstotkov hitrejše polnjenje kot pri predhodnem modelu Samsung Galaxy S9. Prav tako pa se telefon “ekspresno” hitro napolni tudi prek klasičnega načina, ki je med najhitrejšimi v industriji.

Tehnologija zaslona brez primerjave


Samsung že leta velja za najboljšega na področju zaslonov pametnih telefonov – slednje proizvaja tudi za mnoge druge proizvajalce. Tokrat je prav v seriji Galaxy S10 uporabil vse znanje, ki ga prinaša iz sveta pametnih televizij in s tem zagotavlja neverjetno izkušnjo slike. Samsung Galaxy S10+ je prvi telefon z brezkončnim-O zaslonom. Tako imenovani Dynamic AMOLED nam ponuja zmogljivost več kot 16 milijonov barv in ima svetilnost 1200 nits. Za odlično sliko se uporablja dinamično mapiranje slike, s čimer se ta ob gledanju videa ali igranju igre sproti izboljšuje. To pomeni, da je slika premore več kontrasta, barve so prilagojene, podrobnosti pa so izpostavljene celo v temi. Samsung Galaxy S10+ vseskozi preračunava, kaj vidite in sliko sproti popravlja, ne glede na kakovost vira. S standardom HDR10+ (odprt standard naslednje generacije za HDR video) jo izboljšuje na potencialne zmožnosti zaslona (obogati “signal”). In v tem je prvi med vsemi proizvajalci. Tudi zato bo izkušnja gledanja filmov izjemna oziroma boljša. Zaslon je pri telefonu Samsung Galaxy S10+ preprosto odličen.

Tehnologija prstnega odtisa kot v znanstveni fantastiki

Samsung Galaxy S10+
Samsung Galaxy S10+

Samsung se zaveda, da je varnost vašega telefona pomemben dejavnik. Prav tako pa želi uporabnikom ponuditi najboljšo možno izkušnjo uporabe senzorja za odklepanje telefona, ki je skrit pod površjem zaslona telefona. In to tudi takrat, ko imate umazane ali mokre roke. Pri podjetju Samsung so uporabili inovativno ultrasonično tehnologijo. Slednja deluje tako, da senzor za visokofrekvenčni ultrazvočni zvok pošlje neslišni zvočni sonični signal proti prstom v trenutku, ko ga položite na sensori. Odboj zvoka od površine prsta prikaže podrobnosti na prstu, in tako senzor prepozna ali je prst, ki odklepa vaš telefon pravi. Pohvalna in hkrati zanimiva je tudi sama uporabniška izkušnja, saj lahko senzor prstnih odtisov uporabite tudi, ko je zaslon izklopljen. Zanimive so tudi animacije, ki popestrijo samo uporabo telefona med odklepanjem.

Samsung z družino telefonov Samsung Galaxy S10 skrbi za podrobnosti, ki so uporabniku skrite, a še kako zelo pomembne pri vsakodnevni uporabi älypuhelin.

Lisää tietoa

Lisää tietoa:
samsung.com

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.