fbpx

Filmi, ki najbolj ganejo moške

Če boste zdaj dejali, da ob filmih nikoli ne jočete, potem ste se prav gotovo zlagali. Vsi imamo Ahilovo peto, tisto občutljivo točko, kjer se nas zlahka dotakne kakšna ganljiva zgodba. In to so filmi, ob katerih moški jočejo kot otroci! K filmom smo v obliki videoposnetkov dodali tiste izreze, ki moške najbolj ganejo. Pripravite robce, jokali boste!

Filmi, ki najbolj ganejo moške:

10. Crouching Tiger, Hidden Dragon (Prežeči tiger, skriti zmaj, 2000)


Prežeči tiger, skriti zmaj je avanturistična akcijska in v prečudovitem spletu slogov v enaki meri domišljijska ljubezenska zgodba epskih razsežnosti, ki jo je podpisal eden od najpogumnejših režiserjev iz zahodnjakom nikoli povsem razumljenega sveta Daljnega vzhoda Ang Lee (The Wedding Banquet, Razsodnost in rahločutnost, Ice Storm).

9. Star Wars: The Force Awakens (Vojna zvezd: Sila se prebuja, 2015)


Po zmagi vitezov Sile nad zlobnimi Sithi se vojni kaos v galaksiji počasi umirja, toda v temačnih sencah se prebuja nova nevarnost. Nepredvidljiva usoda združi poti nekdanjega vojaka imperija Finna, iznajdljive odpadnice Rey in pogumnega uporniškega pilota Poeja v boju proti izmuzljivemu sovražniku.

8. Field of Dreams (Polje sanje, 1989)


Sodobna klasika je bila nominirana za tri oskarje, med njimi v kategoriji za najboljši film. Dobitnik oskarja Kevin Kostner je kmet iz Iowe Ray Kinsella, ki po naročilu skrivnostnega glasu v svoji glavi zgradi igrišče za bejzbol. Ko se iz koruznega polja pojavi duh Joeja “Bosonogega” Jacksona, da bi igral bejzbol, se začne čarobno potovanje skozi navdušenje Američanov ob njihovem najljubšem športu.

7. Good Will Hunting (Dobri Will Hunting, 1997)


Will Hunting je problematični mladenič, ki ima izrazito visok inteligenčni kvocient. Kljub vsemu je na fakulteti zaposlen kot hišnik. Nekega dne profesor matematike postavi svojim študentom izjemno težko nalogo, ki ji nihče ni kos. Will jo anonimno reši, njegov talent pa hitro odkrije profesor, ki mu ponudi ultimat. V kolikor ne želi iti v zapor, mora postati njegov učenec, obiskati pa mora tudi šolskega psihologa.

6. It’s a Wonderful Life (Čudovito življenje, 1964)


Nihče ni bil rojen, da bi bil poražen. Nihče ni siromak, dokler ima prijatelje. Te preproste, toda resnične misli so bile navdih za enega od najdražjih in najbolj gledanih filmov ameriške produkcije. Angel pomaga sočutnemu, a zafrustriranemu poslovnežu poiskati smisel življenja tako, da mu pokaže, kakšno bi bilo življenje, če nikoli ne bi obstajal.

PREBERITE ŠE: Top 25: najboljše filmske uspešnice vseh časov

5. The Time Traveler’s Wife (Žena popotnika v času, 2009)


Knjižničar Henry se je rodil z genetsko napako, zaradi katere neprostovoljno potuje v času. Kljub nenehnemu nepričakovanemu izginjanju se med njim in lepo Clare spletejo romantične vezi, ki ju popeljejo pred oltar. Toda njegova večna odsotnost se skozi leta izkaže za hudo breme in težak preizkus njune ljubezni, saj se Clare počuti vse bolj osamljeno, njuna povezanost pa bledi z vsakim novim časovnim preskokom.

4. Inside Out (Vrvež v moji glavi, 2015)


Mlada Riley si po selitvi družine poskuša na novo organizirati življenje, pri zahtevni nalogi pa ji v njenem možganskem nadzornem centru ves čas svetujejo Veselje, Strah, Jeza, Gnus in Žalost. Naporno usklajevanje njihovih različnih karakterjev se povsem poruši, ko se Žalost in Veselje izgubita v deželi domišljije in sanj, kar povzroči zabavne spremembe v Rileyjnem vedenju.

3. The Muppet Christmas Carol (Muppetki in Božična pravljica, 1992)


Oskarjevec Michael Caine v vlogi Ebenzerja Scroogea spozna pravi pomen božičnih praznikov v trenutku, ko se poda na čarobno potovanje z božičnimi duhovi preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Film je poln presenečenj, zabave, ljubezni in prazničnega vzdušja, ki jih lahko pričarajo le junaki z žabcem Kermitom na čelu.

2. The Truman Show (Trumanov show, 1998)


Ameriška satirična komedija govori o življenju Trumana Burbanka, ki živi v realistično oblikovanem filmskem studiu, kjer ga vsakodnevno spremljajo milijoni gledalcev po vsem svetu. Sprva se tega dejstva ne zaveda, pozneje pa se odloči odkriti pravo resnico o sebi in navideznem svetu okoli njega.

1. The Rugarts Movie (Rugartsi, Umazančki, 1998)


Predstavljajte si običajno predmestno družino, v kateri je oče neuspešni izumitelj, mama hodi v službo, dedek ves čas drema na kavču, otroci (bratranci, sestrične in sosedje) pa se podijo po stanovanju. Ko pa v hišo pride nov član in nenadoma pritegne vso pozornost, se malčki odločijo vrniti dojenčka tja, odkoder je prišel.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!