Filmska premiera: Popotovanje tisočerih okusov

V glasbi imamo absolutni posluh, v gastronomiji absolutni okus. Hassan Kadam velja za kuharskega čudodelnika, ki se iz Indije, dežele tisočerih začimb, emigrira v Francijo, kjer so, če povzamemo besede Jeana Anouilha, poroke, krsti, dvoboji, pogrebi in diplomatski spori le pretveza za dobro večerjo. A ker Hassan indijski restavracijo odpre restavracije pred nosom Madame Mallory (Helen Mirren) zakuha incident.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Cineplexx, Cankarjev dom

Organizator

Cineplexx

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

4€ - 6€

Zgodba se dogaja v prisrčni vasici Saint-Antonin-Noble-Val na jugu Francije, kjer Hassan Kadam (Manish Dayal) odpre indijsko restavracijo Maison Mumbai v neposredni bližini (od tod ime filma) z Michelinovimi zvezdicami okrašene restavracije Le Saule Pleureur (Pod vrbo žalujko) v lasti Madame Mallori (Helen Mirren). Kombinacija neusmiljene Malloryjeve in temperamentnega Hassanovega očeta Papeja (Om Puri) spokojnosti te idilične vasice postavi na hladno.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Into the Woods

Čeprav je sprva vzvišena, arogantna in poniževalna, se Malloryjeva, kot svinjski zrezek, ki rabi čas, sčasoma le omehča in naredi v srcu toliko prostora, da se njeni (kulinarični in svetovnonazorski) okusi in okusi Hassanove družine zbližajo in en do drugega ne kuhajo več zamer.

Če se zgodba začne s skorajšnjim trkom (avtomobila), ki vodi v pravi trk dveh svetov, pa film ne pusti grenkega priokusa, saj kot je znano, gre ljubezen skozi želodec in še tako hladna Madame Mallory sprevidi, da ima napačen recept za svoj odnos do te indijske družine.

Dodatne Informacije

Romantična drama
Popotovanje tisočerih okusov
(The Hundred-Foot Journey, ZDA, 2014)

Režija: Lasse Hallström. Igrajo: Helen Mirren, Rohan Chand, Manish Dayal, Charlotte Le Bon, Juhi Chawla, Om Puri, Amit Shah, Michel Blanc, Farzana Dua Elahe, Dillon Mitra, Aria Pandya, Sanjay Sharma, Malcolm Granath, Jean Kinsella.

Popotovanje tisočerih okusov boste lahko okusili v kinih od 11. septembra dalje, v Ljubljani si ga boste lahko ogledali v Cankarjevem domu in sicer od 12. septembra dalje.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Drugi napovednik: Ni čas za smrt (No Time to Die, 2020)