fbpx

Filmski napovednik: Balerina in Viktor (Ballerina, 2016)

Animirani film Balerina in Viktor (2016)

Balerina in Viktor je animirana družinska komedija kanadsko-francoske produkcije, katere dogajanje je postavljeno v 19. stoletje. Pripoveduje zgodbo osirotele deklice Felicije, ki sanja, da bi nekoč postaja slavna balerina. Zato čez noč pusti monotono delo kuhinjske pomočnice v sirotišnici in se poda v lov za sanjami z nadobudnim izumiteljem in zvestim prijateljem Viktorjem, ki jo opogumi, da se pridruži baletni šoli slavne pariške opere.

Balerina in Viktor je nadvse očarljiva zgodba o plahi deklici Feliciji, ki s trdnim zaupanjem vase in neusahljivo podporo prijatelja Viktorja – ta želi postati velik izumitelj – in pod vodstvom skrivnostne oskrbnice uresniči svoje največje sanje in postane balerina.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: The Comedian (2016)

Felicija in Viktor.
Felicija in Viktor

Iz sirotišnice na krilih sanj (in Viktorjevega izuma) Felicija in Viktor poletita v Pariz, kjer tedaj ravno gradijo Eifflov stolp in kjer se prava bitka za sanje pravzaprav šele začne. Felicija mora namreč na poti do cilja mnogokrat preseči samo sebe in se učiti na najbolj boleč način – iz lastnih napak. A le trda koža in garanje jo lahko pripeljeta do položaja primabalerine v pariški operi. Glasove so likom v originalni različici posodili Elle Fanning, Dane DeHaan, Maddie Ziegler in Carly Rae Jepsen, v slovenski sinhronizaciji pa Aleksander Golja, Tina Ogrin, Mirko Medved, Maja Kunšič, Katja Ogrin, Emanuela Montanič in Sašo Prešeren.

Galerija – utrinki iz filma Balerina in Viktor:

Dodatne Informacije

Animirana družinska pustolovščina
Balerina in Viktor
(Ballerina, Francija/Kanada/Velika Britanija, 2017)
Režija: Eric Summer, Éric Warin. Glasovi: Elle Fanning, Maddie Ziegler, Dane DeHaan, Carly Rae Jepsen.

V kinu od 5. januarja 2017.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!