fbpx

Filmski napovednik: Burnt (2015)

Film Burnt (2015)

Za dežjem posije sonce (2013), Ameriške prevare (2014) in Ostrostrelec (2015) in Burnt (2016?). Bradley Cooper je zadnja tri leta vedno v igri za oskarja, a kipec se mu je vsakič - dvakrat za glavno in enkrat za stransko moško vlogo - izmuznil. Bo z njegovim naslednjim projektom, filmom Burnt, kjer igra težavnega chefa, ki je imel vse in izgubil vse, končno polizal tudi smetano kaj več kot le iz svoje sladice v filmu in pobral tudi najprestižnejšo igralsko nagrado? Ali je leto 2016 vendarle leto Leonarda DiCapria?

Burnt so sprva klicali Chef, ga kasneje spremenili v Adam Jones, v kina pa oktobra 2015 prihaja kot Burnt. Film je ”zakuhal” John Wells (The Company Men), v njem pa ima Bradley Cooper, za razliko od filmov Prekrokana noč, bolj ali manj ”le” moralne mačke. Igra namreč težavnega chefa, ki teži k popolnosti. Že pri 16 je zapustil šolo, zbral ravno dovolj denarja za enosmerno letalsko karto za Pariz in odšel s trebuhom za kruhom. ”Nočem restavracije, kamor bodo prišli ljudje in jedli. Hočem, da ljudje sedijo za mizo in hrepenijo.”

Bradyle Cooper kot oster/skesani chef v filmu Burnt.
Bradyle Cooper kot oster/skesani chef v filmu Burnt.

Potem, ko je uničil svojo kariero z aroganco in drogami, je njegov karakter Adam Jones obrnil nov list v življenju in se vrnil v London, kjer je odprl restavracijo in si na koncu prislužil tudi tri Michelinove zvezdice.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Osovraženih 8

Bradley Cooper v filmu združi moči s Sienno Miller s katero sta si platno delila že v Ostrostrelcu, poleg njiju pa se v njem pojavijo še sami ”chefi” sedme umetnosti- Uma Thurman, Emma Thompson, Daniel Bruhl, Lily James, Matthew Rhys in Jamie Dornan, ki je odtenke sive zamenjal za odtenke okusov.

Dodatne Informacije

Komedija, drama
Burnt
(ZDA, 2015)

Režija: John Wells. Igrajo: Bradley Cooper, Sienna Miller, Uma Thurman, Emma Thompson, Daniel Bruhl, Lily James, Matthew Rhys, Jamie Dornan, Alicia Vikander, Omar Sy, Sarah Greene.

V kinu od 23. oktobra 2015.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!