Aventador LP 750-4 SuperVeloce Roadster – SuperVeloce na plaži Pebble Beach odvrgel krpice

Aventador LP 750-4 SuperVeloce Roadster

Aventador LP 750-4 SuperVeloce Roadster se je predstavil na prireditvi, ki je enako tako po dolžini imana- Pebble Beach Concours d'Elegance- kot po prestižnosti, saj gosti samo najboljše kar ima ponuditi avtomobilska industrija. Gre za Lamborghinijev najbolj strupen kabriolet iz svojega voznega parka in sploh prvi tak z imenom SuperVeloce.

Aventador LP 750-4 SuperVeloce Roadster je Lamborginije kupe ‘zgoraj brez’. Aventador LP 750-4 SuperVeloce se je predstavil pred slabe pol leta v Ženevi in velja za najhitrejšega Lamborghinijevega superšportnika v zgodovini. In zakaj bi imeli kabrioleta, ki bo na voljo v petih barvah in ne kupeja? Mogoče zato, ker je slednji že razprodan (vseh približno 600 primerkom) ali zato, ker lahko s posebnim gumbom spustite steklo za sedežema. In če je razkril svoje ”oprsje” in nam brez sramu pokazal enodelne športne sedeže (iz alkantare z dodatki ogljikovih vlaken) in zasičenost kabine z ogljikovimi vlakni, pa je motor vendarle ostal rezerviran zgolj za privatne oči. Vseeno pa vem, koliko ga je v hlačah.

Ponosna Lamborghini ekipa ob svojem najnovejšem mišičnjaku.
Ponosna Lamborghini ekipa ob svojem najnovejšem mišičnjaku.

Ni namreč skrivnost, da se pod hladno pločevino skriva atmosferski 6,5-litrski motor V12 in 750 konjskih moči (50 več od Aventadorja LP 700-4 Roadster), 690 Nm navora ter 552 kilovatov (pri 8400 vrtljajih v minuti) na štirikolesni pogon prenaša prek sklopke Haldex četrte generacije in sedem-stopenjskega menjalnika ISR. Vse to smo namreč že videli tudi pri kupejski izpeljanki, pri obeh pa najdemo tudi magnetne blažilnike. Kljub ”mehkokuhani” strehi (dejansko je iz ogljikovih vlaken, ki tehta 6 kilc) je 50 kilogramov težji od kupeja (a 50 lažji od Aventadorja LP 700-4 Roadster), kar gre na dušo ojačitev zaradi netrdne strehe. Končna hitrost ostaja nad magično mejo 350 km/h, na račun teže pa je moral za desetinko sekunde priznati premoč kupeju (porabi namreč 2,9 sekunde od 0 do 100 km/h). Razmerje med težo in močjo je impresivno. Na enega konja se razporedita le 2,1 kilograma.

PREBERITE ŠE: Lamborghini Concept S – edinstveni dvosedežni roadster je naprodaj

Aventador LP 750-4 SuperVeloce Roadster je Lamborghinijev prvi SuperVeloce kabriolet.
Aventador LP 750-4 SuperVeloce Roadster je Lamborghinijev prvi SuperVeloce kabriolet.

Aventador LP 750-4 SuperVeloce roadster bo še bolj redek kot Aventador LP 750-4 SuperVeloce, saj bo izdelanih vsega 500 primerkov, prvi kupci pa ga bodo dobili enkrat prihodnjo pomlad. In cena? Končni hitrosti dodajte tri ničle in km/h zamenjajte v evre. Sitno, kajne.

Dodatne Informacije

Več informacij:
lamborghini.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!