Filmski napovednik: Mali princ

Zadnjič posodobljeno: :

Tako kot je Mali princ pisatelja Antoina De Saint Exuperyja nastajal kot otroška knjiga in se rodil kot filozofska, z univerzalnim sporočilo, to filofozijo danes povzema tudi veliko filmskih animacij. Svojo sedaj dobiva tudi omenjena novela ''Le Petit Prince'', ki nam skozi lik Malega princa pokaže, kako življenje deluje in da je ''bistvo očem nevidno''. To začne spoznavati tudi deklica, ko od čudaškega soseda dobi eno stran iz omenjene knjige.

Mali princ (1943, preveden v 250 jezikov) je vodič po življenju, ki nam kaže lepote sveta, ki jih marsikdo ne vidi, ker mu pogled zastira kulturno okolje, lastni predsodki, zagrenjenost, pomanjkanje vere,… A kot je princu dejala lisica, ”Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.” In zdi se, vsaj po napovedniku sodeč, da je na tem gradil tudi režiser Mark Osborne, ki se je podpisal že pod Kung Fu Pando.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Terminator: Genisys

Mali princ in lisica.
Mali princ in lisica.

V angleški različici bodo likom glas posodili Mackenzie Foy, Rachel McAdams, James Franco, Marion Cotillard, Benicio Del Toro in Ricky Gervais, če bo ob francoski dobil tudi slovensko sinhronizacijo, pa še ni znano. Je pa že znano, da prihaja v drugi polovici leta 2015 v 3D obliki.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Priljubljena serija Kako sem spoznal vajino mamo dobiva nadaljevanje, v katerem igra priljubljena igralka